Waldorf-salaatti

30
min
alle 30 min

Ainekset

4 lehtisellerin vartta tai 1/2-1 mukulaselleri
1-2 hapahkoa omenaa
200 g:n tlk säilöttyä ananasta
1 dl rouhittuja saksan- tai hasselpähkinöitä

Valmistusohje

  1. Leikkaa huuhdotut lehtisellerinvarret hyvin ohuiksi viipaleiksi tai kuutioi raa’at tai keitetyt, jäähtyneet mukulasellerin viipaleet. Kuori ja kuutioi omenat. Paloittele ananas ja rouhi pähkinät.
  2. Sekoita ainekset. Mausta kastikkeeksi 0,5-1 dl majoneesia vaahdoksi vatkatulla kermalla, sitruunamehulla, tilkalla ananaslientä ja ripauksella suolaa. Mausta laktoosittomaksi kastikkeeksi vain tilkka öljyä sitruunamehulla, ananasmehulla ja sitruunapippurilla.
  • Salaatti maistuu keitetyn kinkun, kanan, juuston ja paahtoleivän kanssa. Kahvi- ja teepöydän tarjottavaksi salaatti kootaan keoksi voidellulle vaalealle leipäviipaleelle ja koristellaan salaatinlehdillä, ananaskolmioilla ja rouhituilla pähkinöillä.
  • Suomessa 60-luvulla muodikas salaatti monine eri versioineen on lähtöisin 20-luvulta New Yorkista Waldorf-Astoria-hotellista.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi