Wasabisilakat
Wasabi maustaa silakat mukavan täpäköiksi. Wasabisilakoiden aktiivinen valmistuaika on noin 30 minuuttia, mutta varaa aikaa maustumiseen seuraavasti: silakoiden liotusaikaan noin neljä tuntia, silakoiden maustumisaikaa noin vuorokausi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Wasabisilakat:
- 600 g silakkafileitä tai
- 1 kg tuoreita silakoita
Etikkaliemi:
- 4 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl karkeaa suolaa
- 1 rkl sokeria
Maustekastike:
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl wasabi- tai piparjuuritahnaa
- 1 limetin mehu
- 0.5 tl sokeria
- 0.5 tl suolaa
Valmistusohje
Marinoitu, maustekastikkeessa tarjottava kala, kuten silakka, ”kypsyy” etikan tai sitruunan hapolla. Liota silakkafileitä suolatussa etikkaliemessä muutama tunti. Siivilöi fi leet liemestä, leikkaa saksilla kahtia ja lisää mausteliemeen sellaisenaan tai nahattomiksi käsiteltyinä.
1. Perkaa silakat fileiksi. Sekoita etikkaliemen ainekset ja anna silakkafileiden kypsyä liemessä jääkaapissa noin neljä tuntia. 2. Kaada kalat siivilään. Sekoita maustekastike. Leikkaa kalafileet kahtia. Jos haluat, voit käsitellä kalasuikaleet nahattomiksi vetämällä pienen työveitsen avulla fileen leveämmästä päästä aloittaen pyrstöön päin. Sekoita kalat kastikkeeseen ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Halutessasi voit lisätä joukkoon valkosipulia ja tilliä.
Katso myös: Saaristolaispöydän parhaat kalaherkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wasabisilakat