Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ylellinen lohipiirakka

Ylellinen lohipiirakka saa täytteekseen piparjuurella maustetun täytteen ja roppakaupalla kasviksia. Tee taikina itse tai oikaise kaupan valmiilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

pohja

  • 175 g margariinia
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl appelsiinimehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl kuivattuja yrttejä (Välimeren yrtit)
  • (tai 400 g ruisperunavalmistaikinaa)

Täyte

  • 1 pussi pakastepinaattia
  • 1 pussi pakastettua parsakaalia
  • 300 g kylmäsavulohta
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 nippu tilliä
  • 10-15 cm purjoa
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • rouhittua mustapippuria
  • 125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
  • 1 kananmuna
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 dl emmentaljuustoraastetta

Valmistusohje

Ylellinen lohipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Ota pinaatti ja parsakaali sulamaan. Anna margariinin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita jauhot, suola ja mausteet. Nypi jauhoseos pehmenneen rasvan joukkoon. Lisää nestettä vähän kerrallaan ja muokkaa taikinasta pallo. Anna levähtää hetki jääkaapissa.

2. Pilko purjosipuli ja kuullota paistinpannulla rasvassa pehmeäksi. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla ja raastetulla sitruunan kuorella. Lisää joukkoon piparjuurijuusto.

3. Paloittele lohi ja mausta sitruunamehulla sekä silputulla tillillä.

4. Sekoita kananmuna ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon 1,5 dl juustoraastetta ja sekoita. Lisää joukkoon hieman mustapippuria.

5. Voitele noin 24-senttinen piirakkavuoka tai 32 x 19 cm -kokoinen suorakulmavuoka ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja tue reunat foliosta muovatulla pannalla. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.

6. Nostele lohiviipaleet esikypsennetylle pohjalle. Levitä päälle pinaatti-piparjuurijuustoseos, lado seuraavaksi pohjalle parsakaalin juuri ja juuri sulaneet kukinnot ja kaada lopuksi päälle muna-juustoseos. Ripota pinnalle juustoraastetta ja kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ainakin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Piirakka on parhaimmillaan lämpimänä, mutta sopii myös uudelleen lämmitettäväksi

Ohje: Hanna Lehtisalo, Espoo

Lue myös: Savulohesta syntyy helposti juhlapöydän herkkuja – katso 5 helppoa ohjetta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Savulohi-voileipäkakku

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ylellinen lohipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.