Ylikypsä possunniska
Ylikypsä possunniska saa kypsyä tuntikausia lempeässä uunissa. Makea maustekastike antaa murealle porsaankasslerille makua. Ylikypsä possunniska maistuu yhtä hyvin kuumana kuin kylmänäkin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Ylikypsä porsaanniska
- noin 2 kg porsaan niskaa
- 2 tl suolaa
- 0.5 tl valkopippuria
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl currya
- puolen sitruunan mehu
- vettä
Pannulle
- 4 sipulia
- 1 kokonainen valkosipuli
Kuorrutus
- 1 dl muscovadosokeria
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- paistolientä
Valmistusohje
Ylikypsä possunniska valmistuu näin.
1. Huuhdo ja kuivaa lihapala. Sekoita suola, pippuri, inkivääri ja curry. Hiero seos lihan pintaan ja nosta liha uunivuokaan. Kaada päälle sitruunamehu. Kuori ja halkaise sipulit, lado ne vuokaan. Poista valkosipulista ulkokuoret, leikkaa kärjet ja nosta kokonaisena vuokaan. Kaada vuokaan vettä ja kypsennä possunniskaa 150-asteisessa uunissa 4 tuntia välillä lihapalaa paistoliemellä valellen.
2. Sekoita kuorrutuksen ainekset, ja levitä seos lihan pintaan. Laske lämpötila 100 asteeseen ja kypsennä possunniskaa vielä noin tunti. Tarjoa ylikypsä possunniska kuumana tai kylmänä.
Kokeile myös muita maukkaita possuruokia: Possupata kasslerista Pulled pork eli revitty possunkassler Possurulla omena-sataytäytteellä Ruoka.fi: ylikypsä porsaanniska
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ylikypsä possunniska
Erittäin maukas kokonaisuus. Nautittiin koko perheen kanssa. Suosittelen jokaiselle.