Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttikirjolohi

Yrttikirjolohi on helppoa ruokaa. Valkoiviini ja tuoreet yrtit maustavat kirjolohen herkuksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Yrttikirjolohi

  • 800 g kirjolohifileetä
  • ½-1 tl hienoa merisuolaa
  • ½-1 tl vastarouhittua valkomustapippurisekoitusta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 3-4 rkl tuoreita yrttejä (tilliä, sitruunamelissaa tai persiljaa)

Valmistusohje

Yrttikirjolohi valmistuu näin:

  1. Nypi fi leestä ruodot pois. Ripottele sille suolaa ja pippuria sekä puolet silputuista yrteistä.
  2. Aseta fi lee öljyttyyn uunivuokaan, kaada viini päälle ja kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia.
  3. Ripottele loput yrtit kypsän kalan päälle. Tarjoa yrttikirjolohi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kokonaisesta kirjolohesta syntyy monta ateriaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttikirjolohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.