Yrttikirjolohi
Yrttikirjolohi on helppoa ruokaa. Valkoiviini ja tuoreet yrtit maustavat kirjolohen herkuksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Yrttikirjolohi
- 800 g kirjolohifileetä
- ½-1 tl hienoa merisuolaa
- ½-1 tl vastarouhittua valkomustapippurisekoitusta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 nippu ruohosipulia
- 3-4 rkl tuoreita yrttejä (tilliä, sitruunamelissaa tai persiljaa)
Valmistusohje
Yrttikirjolohi valmistuu näin:
- Nypi fi leestä ruodot pois. Ripottele sille suolaa ja pippuria sekä puolet silputuista yrteistä.
- Aseta fi lee öljyttyyn uunivuokaan, kaada viini päälle ja kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia.
- Ripottele loput yrtit kypsän kalan päälle. Tarjoa yrttikirjolohi keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja höyrytettyjen kasvisten kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kokonaisesta kirjolohesta syntyy monta ateriaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttikirjolohi