Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttinen maa-artisokkakeitto

Täyteläinen maa-artisokkakeitto kätkee sisäänsä herkullisia yrttejä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkia
  • 200 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • noin 5 cm:n pala purjoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 7.5 dl kana- tai kasvislientä
  • 2-3 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • ripaus rouhittua valkopippuria
  • (suolaa)

koristeluun:

  • vesikrassia tai vuonankaalia

Valmistusohje

Yrttinen maa-artisokkakeitto

1. Pese, kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä kevyesti. Lisää valkoviini ja kana- tai kasvisliemi ja hauduta hiljalleen kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.
3. Lisää kerma ja hieman valkopippuria. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta keitto ja soseuta sekä vatkaa kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele vesikrassilla tai vuonankaalilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttinen maa-artisokkakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.