Yrttinen maa-artisokkakeitto
Täyteläinen maa-artisokkakeitto kätkee sisäänsä herkullisia yrttejä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
- 500 g maa-artisokkia
- 200 g perunoita
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- noin 5 cm:n pala purjoa
- 2 rkl öljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 7.5 dl kana- tai kasvislientä
- 2-3 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 2 dl ruokakermaa
- ripaus rouhittua valkopippuria
- (suolaa)
koristeluun:
- vesikrassia tai vuonankaalia
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja lohko maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä kevyesti. Lisää valkoviini ja kana- tai kasvisliemi ja hauduta hiljalleen kypsiksi, noin 15-20 minuuttia.
3. Lisää kerma ja hieman valkopippuria. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta keitto ja soseuta sekä vatkaa kuohkeaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
4. Kaada keitto annoskulhoihin ja koristele vesikrassilla tai vuonankaalilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttinen maa-artisokkakeitto