Yrttiporkkanat
Yrttiporkkanat sopviat juhlaruokien lisukkeeksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Yrttiporkkanat
- 500 g porkkanoita
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- ¾ dl valkoviinietikkaa
- ¾ dl vettä
- 1 ½ rkl sokeria
- 2 oksaa rosmariinia
- 2 oksaa persiljaa
- ½-1 tl kuivattua minttua
- 1 kpl laakerinlehti
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½-1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
koristeluun:
- tuoretta persiljaa tai
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Yrttiporkkanat tehdään näin:
Yrttiporkkanat keitetään maukkaassa valkoviinipohjaisessa viinissä ja maustetaan tuoreilla yrteillä.
- Kuori ja leikkaa porkkanat vinottain puoliksi, jos porkkanat ovat paksuja kolmeen osaan. Nosta porkkanat kattilaan ja mittaa mukaan viini, etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta.
- Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja lisää ne öljyn ja yrttien kanssa mukaan kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Älä keitä porkkanoita liian pehmeiksi.
- Jäähdytä porkkanat keitinliemessä. Siivilöi keitinliemi ja kaada se porkkanoiden päälle tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.
Saatat pitää myös chilipaahdetuista porkkanoista
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Porkkana-kikhernesalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttiporkkanat