Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttiporkkanat

Yrttiporkkanat sopviat juhlaruokien lisukkeeksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Yrttiporkkanat

  • 500 g porkkanoita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • ¾ dl valkoviinietikkaa
  • ¾ dl vettä
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 2 oksaa persiljaa
  • ½-1 tl kuivattua minttua
  • 1 kpl laakerinlehti
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½-1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

koristeluun:

  • tuoretta persiljaa tai
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Yrttiporkkanat tehdään näin:

Yrttiporkkanat keitetään maukkaassa valkoviinipohjaisessa viinissä ja maustetaan tuoreilla yrteillä.

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat vinottain puoliksi, jos porkkanat ovat paksuja kolmeen osaan. Nosta porkkanat kattilaan ja mittaa mukaan viini, etikka, vesi ja sokeri. Kiehauta.
  2. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja lisää ne öljyn ja yrttien kanssa mukaan kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia. Älä keitä porkkanoita liian pehmeiksi.
  3. Jäähdytä porkkanat keitinliemessä. Siivilöi keitinliemi ja kaada se porkkanoiden päälle tarjoiluastiaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään vuorokausi. Koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.

Saatat pitää myös chilipaahdetuista porkkanoista

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Porkkana-kikhernesalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttiporkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.