Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ystävänpäiväkakku Kinuskikissan ohjeella

Ystävänpäiväkakku leivotaan Kinuskikissa Sini Visan ohjeella. Kutsu ystäväsi koolle ja herkutelkaa raikkaalla kakulla, jossa on kahta täytettä: sitruunaista tuorejuustoa ja mustikkatäytettä. Vaahtokarkkikuorrutus, pikeeri ja pinnalle ripoteltavat toffeepalat viimeistelevät upean kakun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
19  annosta

Ainekset

Ystävänpäiväkakku, sienikakkupohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • 4 huoneenlämpöistä munaa
  • 2 dl sokeria

Ystävänpäiväkakku, kostutus

  • 2 ¾ dl sitruunalimonadia

Ystävänpäiväkakku, mustikkatäyte

  • 2 ½ dl mansikkakermaa
  • 2 ½ dl (n. 175 g) mustikoita
  • 2 rkl vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)

Ystävänpäiväkakku. sitruunatäyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band)

Ystävänpäiväkakku, pinnalle

  • 1 dl kermaa
  • helmiäissuihketta

Ystävänpäiväkakku, vaahtokarkkikuorrutus

  • 6-8 dl tomusokeria
  • 300 g valkoisia vaahtokarkkeja
  • 2 rkl vettä
  • sinistä pastaväriä

Ystävänpäiväkakku, pikeeri

  • ½ dl valkuaista
  • 3 dl tomusokeria
  • 6 tippaa sitruunamehua tai -tiivistettä

Ystävänpäiväkakku, koristelu

  • 200 g toffeepalloja
  • koristehileitä

Valmistusohje

Ystävänpäiväkakku Kinuskikissan ohjeella leivotaan helposti näin:

1. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kiehauta vesi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vesi pienissä erissä täydellä teholla vatkaten. Vaahdota 10 minuuttia. Sekoita jauhot siivilöimällä pienissä erissä. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

2. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta.

3. Vaahdota mansikkakerma. Lisää joukkoon mustikat ja vaniljakastikejauhe. Levitä pohjan päälle.

4. Nosta päälle toinen pohja ja kostuta.

5. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto, sitruunamehu ja sokeri. Lisää vaniljakastikejauhetta tarpeen mukaan, jos täyte on löysä. Levitä.

6. Nosta viimeinen pohja kakun kanneksi ja kostuta.

7. Vaahdota kerma. Levitä sitä kakun reunoille ja päälle tarttumapinnaksi vaahtokarkkikuorrutteelle.

ystävänpäiväkakku vaihe1

8. Valmista vaahtokarkkikuorrute. Öljyä mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit. Lisää vesi. Kuumenna vaahtokarkkeja mikrossa (800 W) yhteensä noin 2 minuuttia, kunnes karkit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Sekoita massaa 30 sekunnin välein. Värjää vaahtokarkkimassa sinisellä pastavärillä. Sihtaa toiseen kulhoon 4 dl tomusokeria. Kaada massa tomusokerin päälle.

ystävänpäiväkakku vaihe2

9. Öljyä kätesi ja vaivaa vaahtokarkkimassa sekaisin tomusokerin kanssa. Sihtaa joukkoon vähitellen loput tomusokerista. Tarvittava tomusokerin määrä on noin 6-8 dl karkeista riippuen. Lisää tomusokeria, kunnes massa on yhä pehmeää ja joustavaa, mutta kaulittavaa.

ystävänpäiväkakku vaihe3

10. Kauli kuorrute tomusokeroidun alustan päällä 2-3 mm:n paksuksi levyksi. Muotoile kauliessa levystä kolmion muotoinen, jotta se istuu sydänkakkuun. Jos kauliminen on työlästä, lämmitä kuorrutetta hetki mikrossa. Nosta kakun päälle.

ystävänpäiväkakku vaihe4

11. Jaa reunojen vekit tasaisesti ja paina kuorrute kiinni kakun pintaan. Leikkaa (marsipaani)veitsellä ylimääräiset helmat pois. Saat siistin leikkausjäljen, kun leikkaat veitsellä painellen, ei vetäen. Suihkuta kakun pintaan helmiäisspraytä.

ystävänpäiväkakku vaihe5

12. Valmista pikeeri. Vatkaa valkuaista ja 2 dl tomusokeria 3 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja loput tomusokerista. Jatka vatkaamista hetki. Laita pikeeri heti pursotuspussiin, sillä se alkaa kovettua nopeasti. Pursota pikeerillä kakun sivuja pitkin valuvia jääpuikkoja. Käytä 3 mm:n kirjoitustyllaa. Kiinnitä toffeepalloja pikeerillä tai sokerikuorrutteella päällisosan ympärille.

ystävänpäiväkakku vaihe6

13. Vaihda pursotuspussiin pienempi, 1 mm:n tylla. Pursota kakun pinnalle lumihiutaleita. Ripottele lumihiutaleiden sekaan kimaltelevia koristehiutaleita jäähileeksi.

Hyvä tietää

  • Sienikakkupohjaan valmistusvaiheessa lisätty vesi tekee taikinan rakenteesta sienimäisen kuohkean. Neljän munan sienikakkupohja vastaa tilavuudeltaan viiden munan tavallista sokerikakkupohjaa.
  • Käytä mielellään huoneenlämpöisiä munia. Jääkaappikylmät munat voi upottaa ennen vatkaamista hetkeksi kädenlämpöiseen veteen.
  • Voit tehdä kakun myös pyöreään vuokaan (halkaisija 24 cm).
  • Vaniljakastikejauhetta voi käyttää täytteiden jämäköittämiseen, jolloin liivatetta ei tarvita. Saman asian ajaa vaniljakreemijauhe.
  • Voit tehdä kakusta pelkän mustikka- tai sitruunaversion. Kaksinkertaista toinen täyteohje ja laita sitä kumpaankin väliin.
  • Vaahtokarkkikuorrute on rakenteeltaan joustavaa, siksi sitä on hieman työläämpi kaulia kuin marsipaania, eikä se sovellu yhtä hyvin hahmojen muotoiluun. Muoteilla tehtäviä koristeita siitä voi tehdä.
  • Kuorrute säilyy pari viikkoa. Kääri valmis massa kaksinkertaiseen kelmuun ja säilytä huoneenlämmössä.

Lue myös: Ystävänpäiväkakut – valitse suosikkisi herkkuleivonnaisista!

Lue myös Anna.fi: Yllätä ystävä! 5 x herkullinen ystävänpäivän leivonnainen, jonka taatusti osaat tehdä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ystävänpäiväkakku Kinuskikissan ohjeella

Sinun täytyy kommentoidaksesi.