Arkiruokaa pakasteista – hyödynnä pakastimen kätköt
Tee arkiruokaa pakasteista tai pakastimen aarteista ja säästät aikaa, ehkäpä rahaakin. Katso tästä parhaat vinkit ja reseptit.
Mitä sinun pakastimeesi kertyy? Marjoja, vihanneksia, kaupan pakasteita, lihaa, kalaa, omenasosetta vai suppilovahveroita? Käytä aika ajoin pakasteet ruoanlaittoon ja vuosikertapakasteet pois aina ennen uuden sadon alkua. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat vinkit pakastimen aarteista.
Arkiruokaa pakastekasviksista
Kasvispakasteista teet helposti hyvää ruokaa. Etenkin kasvissesonkien ulkopuolella pakasteiden avulla voi edelleen suosia suomalaisia, kohtuullisen lähellä tuotettuja vihanneksia. Kasvispakasteista saa mukavasti vaihtelua esimerkiksi perunamuusiin, vokkiruokiin tai kiusauksiin.
Pakastepinaatti sopii moneen ruokaan ja leivonnaiseen. Kokeile kesäkurpitsapinaattikeittoa tai tee fetapinaattipiirakkaa iltapalaksi.
Viimevuotisen omenasadon jälkeen pakastin on tulvillaan sosetta. Käytä sitä leivonnaisiin, puuron päällä ja juureskeiton mausteena.
Kalat ja katkaravut – herkullista arkiruokaa pakasteista
Kun pakastimesta löytyy kalaa tai katkarapuja on arki-illan ruokapulma ratkottu.
Esimerkiksi pakasteseiti on monipuolinen aines. Seitin valmistus on helppoa, ja siitä voi pyöräyttää kattilallisen kalakeittoa, valmistaa muhevan uuniruoan tai paistaa rapeaksi pannulla.
Kun käytät pakastettuja katkarapuja, muista perussääntö: hidas sulatus ja nopea kypsennys. Silloin niiden rakenne säilyy hyvänä.
Arkiruokaa pakasteista? Katso kala-ja katkarapureseptit
Lisukkeita pakasteista
Pakasteherneistä ja peruna-sipuliseoksesta pyöräytetty ihanan pehmeä ja lempeän keväinen herne-perunapyree sopii vaikka kala-aterian lisukkeeksi.
Itämainen kasvislisuke syntyy, kun pakastekasvikset höyrytetään pikaisesti ja annetaan maustua inkiväärissä, soijassa ja valkosipulissa.
Erilaisista perunapakasteista valmistuu arkiruokaa helposti. Valkosipuliperunat ja kermaperunat ovat lisukeruokien klassikkoja. Arkena ne syntyvät vikkelästi valmiiksi kuorituista ja pilkoituista perunoista.
Käytä sienet pakkasesta
Suppilovahverosaaliit tahtovat unohtua pakastimen nurkkiin. Leivo edellisvuoden viimeisistä helppo sienipiirakka vaikka lounasruoaksi tai evääksi piknikille.
Lämmin voileipä on arki-iltojen helppo ja nopea herkku. Lämpimät sienileivät saavat italialaisen vivahteen taleggio-juustosta, ilmakuivatusta bresaola-leikkeleesta ja rucolasta. Nämä lämppärit tekevät arjesta juhlan.
Pakastemarjoista ja -soseista syntyvät arjen jälkiruoat ja välipalat
Marjoja kannattaa pakastaa talven varalle tai hankkia kaupan pakastealtaasta, sillä marjoista saat tehtyä helposti maukkaan jälkiruoan tai välipalan.
Marjasmoothie virkistää aamulla, pitää nälkää loitolla iltapäivällä tai maistuu jälkiruokana. Tee sekoituksia marjoista ja hedelmistä, smoothien teossa vain mielikuvitus on rajana, kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydät uusia makuelämyksiä.
Keväällä on aika käyttää viimevuotiset raparperit pois uuden sadon tieltä. Sekoita joukkoon omenasosetta ja leivo marengilla hunnutettu raparperi-omenapiirakka.
Nopea, helppo ja raikas jogurttijäätelö syntyy jäisistä marjoista ja jogurtista. Glukoosisiirappi antaa rakenteelle sileyttä.
Kun makeanhimo yllättää, tee alle puolessa tunnissa valmistuva valkosuklaa-sitruunavaahto ja tarjoa se pakastevadelmien kanssa. Pakastevadelmista tehty vadelma-dumle -pirtelö taltuttaa taatusti makeannälän.
Artikkelia on muokattu ja täydennetty uusilla ohjeilla 11.8.2021
Lisää ruokaideoita arkeen: Arjen helpot ruoat Koko viikon ruokalista Munakas on arjen pikaruokaa Bataatti antaa hehkua arkiaterialle
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Edullista ruokaa kalasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Arkiruokaa pakasteista – hyödynnä pakastimen kätköt