Aasialainen kaalisalaatti
Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti antaa särmää hodareiden ja hampurilaisten välissä. Se kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä kuten muutkin etikkasäilykkeet on fenkoli-kaalisalaattikin valmis nautittavaksi noin viikon kuluttua valmistuksesta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti
- 1 kg kiinankaalia
- 1 iso fenkoli
- 2 tl suolaa
Mausteliemi
- 4 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- muutama viipale tuoretta, kuorittua inkivääriä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Aasialainen fenkoli-kaalisalaatti valmistuu näin:
1. Irrota kiinankaalista lehdet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja tarvittaessa uloin kerros. Leikkaa ohuiksi suika-leiksi. Sekoita suola kasvisten joukkoon. Nostele kasvikset ilmatiiviiseen pakastepussiin ja anna mehustua huoneenlämmössä 1–2 tuntia.
2. Huuhtele ja valuta kasvikset siivilässä ja lado puhtaisiin purkkeihin. Keitä vettä, sokeria ja mausteita muutama minuutti. Lisää etikka ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Valuta liemi purkkeihin niin, että kasvikset peittyvät. Sulje purkit huolella ja anna jäähtyä. Nosta aasialainen fenkoli-kaalisalaatti viileään ja tarjoa hodarin tai hampurilaisen välissä tai grilliruokien kyljessä.
Kokeile myös muita etikkasäilykkeitä: Helppo kaalisalaatti Kaali-porkkanasalaatti Kurkkurelish Ruoka.fi: Valkosipuliset etikkakurkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialainen kaalisalaatti
Kotiteatterin voi korvata sinapin siemenillä ja nostaisin sokerin määrää