Omenatarhan sadonkorjuukakku
- Kasvis
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 150 g sokeria (1,7 dl)
- 150 g voita tai margariinia
- 150 g vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja (noin 2,25 dl)
- 1.5 tl leivinjauhetta
päälle:
- omenoita
- sokeria, kanelia
Valmistusohje
Omenatarhan sadonkorjuukakku
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu, haaleaksi jäähdytetty voi tai margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot joukkoon. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko noin 30 x 25 cm).
- Leikkaa omenoita ohuiksi viipaleiksi ja sirottele taikinan päälle. Ripottele mausteeksi sokeria ja kanelia.
- Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
- Jos teet uunipannun kokoisen leivonnaisen, tee taikinaa kaksinkertainen annos. Kanelin asemesta voit sirotella piirakan päälle punaisia puolukoita. Kakusta tulee täyteläisen maukas, jos käytät jauhoina yhtä paljon vehnä- ja sämpyläjauhoja.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenatarhan sadonkorjuukakku