Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattileivät

Bataattileivät ovat vegaanillekin sopiva pikkusuolainen, joka kuorrutetaan guacamolella. Suupalat sopivat hyvin noutopöydän tarjottaviksi. Bataattipohjat voi paistaa jo etukäteen, mutta tee guacamoletäyte vasta juuri ennen juhlien alkua.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Bataattileivät

  • 600 g bataattia (mielellään kapeita ja pitkänmallisia)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Guacamole

  • 3 kypsää avokadoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ tl tabascoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Pinnalle

  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • hienonnettuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä

Valmistusohje

Bataattileivät tehdään helposti näin:

1. Harjaa bataatit huolella puhtaiksi. Viipaloi noin 1,5 sentin viipaleiksi. Levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja mausta kevyesti. Kypsennä uunissa 200 asteessa 15–20 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla testattaessa pehmeiltä.

2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla sitruunamehun kanssa. Kuori ja hienonna punasipuli ja lisää mausteiden kanssa avokadososeen joukkoon. Anna maustua bataattien jäähtymisen ajan.

3. Lusikoi guacamolea jäähtyneiden bataattikiekkojen pinnalle. Pilko kirsikkatomaatit neljään osaan. Hienonna ja paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Koristele bataattileivät tomaateilla ja hasselpähkinärouheella.

Lisää pikkusuolaista naposteltavaa noutopöytään:

avokadotäytteiset munat

Avokadotäytteiset munat

Guacamolemunat

päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Päärynä-vuohenjuustomoussetartaletit

Ruoka.fi: Aasialaiset katkarapupiiraat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.