Alkuvuoden illanistujaisissa nautitaan ruokaisia blinejä mädin ja muiden meren herkkujen kera. Aterian päättää suussa sulava mutakakku.

lohicarpaccio

Juhlava alkupalalautanen syntyy sitruunaisesta lohicarpacciosta ja mehukkaasta katkaraputartarista, joka tarjotaan avokadon kera.

Ankkasalaatti on kevyt salaatti, jossa roseeksi paahdettu ankka saa kaverikseen itämaisittain maustetun salaatin.

blinit

Pannulta kuumina pöytään nostetut blinit tarjotaan mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa. Jos mädillä herkuttelu joulun jälkeen menee yli budjetin, maistuvat tattarilettuset myös sienisalaatin, sillihakkeluksen ja graavisuolatun kalan tai mätitahnan ja smetanan kanssa.

Blinien kaveriksi sopivat simpukat, jotka ovat hienostunutta, mutta helppoa tarjottavaa. Keitetyt sinisimpukat tarjotaan sellaisenaan maukkaassa liemessään. Vihersimpukat kuorrutetaan valkosipulilla ja mantelilla ja kypsennetään uunissa.

mutakakku

Mehevän kosteaksi jäävässä suklaisessa mutakakussa häivähtää aavistus piparkakkua. Korista tahmea ja makea loppiaisjälkiruoka sokeroiduilla karpaloilla.

Lisää ruokaideoita alkuvuoteen:
Loppiaisen parhaat maut
Naposteluruokaa uudeksivuodeksi
Blinit ja lisukkeet
Ruoka.fi: Helppo uudenvuoden menu

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto