Monikerroksinen lehtitaikina sopii suolaisiin ja makeisiin joululeivonnaisiin. Valmiista lehtitaikinasta joululeivonnaiset syntyvät helposti ja nopeasti.

sarvet

Lehtitaikinan rasva on margariinia ja se on koostumukseltaan voitaikinaa pehmeämpää. Viisas leipuri ottaa huomioon erityisruokavaliot ja poimii kaupan pakastealtaasta ostoskoriin myös gluteenittoman ja maidottoman lehtitaikinan.

Höyryävän teen tai glögin seurassa maistuvat pikkusuolaiset. Lehtitaikinasta syntyy monenmuotoisia paloja. Kokeile helppoja tomaatti-tapenadetikkuja tai juusto-yrttisolmuja, jotka sopivat pikkupurtavaksi vaikka pikkujouluihin.

lohipiirakka

Tulinen lohipiirakka on oiva huikopala lahjojen käärimisen lomassa. Hyvää potkua piirakkaan antavat jalopenoviipaleet.

Oivalliset lehtitaikinasarvet voidaan täyttää niin suolaisilla kuin makeillakin täytteillä. Makeat sarvet täytetään kermaisen kuohkealla tiramisu-luumutäytteellä, suolaiset sarvet puolestaan saavat sisäänsä maukkaan kylmäsavukinkkutäytteen.

kranssi

Karpalo-mantelikranssi on lehtevä ja komea joululeivonnainen, joka kätkee sisälleen mehukkaan mantelikreemin ja kirpakkaa karpalohilloa.

Lisää vinkkejä joululeivontaan:
Sarvet syntyvät helposti sarvimuoteilla
Suolaiset ja makeat joululeivonnaiset
Uudet ja perinteiset joululeivonnaiset
Joulupulla x 10
Ruoka.fi: 7 herkkua pakastetaikinasta

Kuvat: Kristiina Kurronen