Jauhelihasta saat helposti lounaan tai päivällisen koko perheelle.

Jauheliha on mureaa ja nopeasti kypsyvää. Siksi sen valmistaminen ei vaadi paljoa aikaa eikä kokkaustaitoja.

Jauhelihaa voi ostaa isomman määrän kerralla ja pakastaa sopivan kokoisiin annoksiin joko raajana tai ruskistettuna. Myös valmiita jauheliharuokia voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kastiketta kaikille

Jauhelihasta syntyy monia herkullisia kastikeita vähällä vaivalla. Valmista tavallista jauhelihakastiketta kahdella reseptillä.

Perinteisessä jauhelihakastikkeessa maistuu selleri ja porkkana, jauheliha-kasviskastikkeessa kesäkurpitsa.

Pata porisemaan

Jauheliha kuuluu tietenkin kasviksilla höystettyyn chili con carneen. Vaihtele kasviksia makusi mukaan ja hauduta pataa miedolla lämmöllä. Chili antaa padalle lämmintä potkua.

Kaali-jauhelihapata on syksyn suosikkipata. Käytä pataan kauden juureksia, selleriä ja lanttua. Couscous-suurimot sopivat jauhelihan kanssa tarjottavaksi.

Valmista mausteinen jauhelihatagine kannellisessa padassa hauduttaen.

Herkullisia makuja uunista

Jauheliha sopii mainiosti myös uuniruokiin. Valmista jauheliha-perunavuokaa tai jauheliha-punajuurilaatikkoa päivälliselle.

Jauhelihapizza kruunaa perjantai-illan. Sitä osaavat valmistaa perheen nuoretkin.