Helppoja ruokia jauhelihasta

Tiistaina 16.11.2010, Senja Jääskeläinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 109356 kertaa

Jauhelihasta saat helposti lounaan tai päivällisen koko perheelle.

Jauheliha on mureaa ja nopeasti kypsyvää. Siksi sen valmistaminen ei vaadi paljoa aikaa eikä kokkaustaitoja.

Jauhelihaa voi ostaa isomman määrän kerralla ja pakastaa sopivan kokoisiin annoksiin joko raajana tai ruskistettuna. Myös valmiita jauheliharuokia voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kastiketta kaikille

Jauhelihasta syntyy monia herkullisia kastikeita vähällä vaivalla. Valmista tavallista jauhelihakastiketta kahdella reseptillä.

Perinteisessä jauhelihakastikkeessa maistuu selleri ja porkkana, jauheliha-kasviskastikkeessa kesäkurpitsa.

Pata porisemaan

Jauheliha kuuluu tietenkin kasviksilla höystettyyn chili con carneen. Vaihtele kasviksia makusi mukaan ja hauduta pataa miedolla lämmöllä. Chili antaa padalle lämmintä potkua.

Kaali-jauhelihapata on syksyn suosikkipata. Käytä pataan kauden juureksia, selleriä ja lanttua. Couscous-suurimot sopivat jauhelihan kanssa tarjottavaksi.

Valmista mausteinen jauhelihatagine kannellisessa padassa hauduttaen.

Herkullisia makuja uunista

Jauheliha sopii mainiosti myös uuniruokiin. Valmista jauheliha-perunavuokaa tai jauheliha-punajuurilaatikkoa päivälliselle.

Jauhelihapizza kruunaa perjantai-illan. Sitä osaavat valmistaa perheen nuoretkin.

Asiasanat: liharuoat , kotiruoat

Viestit 12

1.11.2009 klo.17:53
.

.

no hyi

Vastaa
27.1.2010 klo.13:31
Arvostelij...

Arvostelij...

Kuulostaa hyvältä, täytyy ehkä kokeilla! :)

Vastaa
16.11.2010 klo.23:28

Toinen tykkäsi, toinen ei edellisistä kommentoijista. Mitähän reseptiä lie tarkoittivat?

jauheliha on hyvä perusraaka-aine, samoin ne sinällään kaameat punaiseen marinadiin uitetut kanasuikaleet. Sellainen liha ei ole ensiluokkaista, ei voi olla, joka on halvempaa sen jälkeen kun siihen on lisätty ns marinadi verrsttuna puhtaaseen, marinoimattomaan lihaan.

Lapsiperheen äiti on kuitenkin tyytyväinen, kun saa perheelle ruuan noin perilla eurolla per syöjä - juhlalta tuntuu, jos joskus pääsee euroon per nuppi ja jopa vielä pienempään. Silloin toki on ostettava niitä -30% paketteja ja muutenkin

edukasta ruokaa. Ja oikeasti: halpa ruoka on myös hyvää ja ihan terveellistä. Täytyy vaan maustaa hyvin!

Chili con carne on hyvä ruoka - chilimaustettu tomaattipyree tai -murska on nopea ja hyvä lisuke tässä ja muualla. Jauhelihakastike sanoin, melkein aina! Kaalijauhelihapata, jauhelihakeitto, lihamureke, lihapullat eri maustein… hyvää perusruokaa!

Jos joku kertoo, miten lindströmin pivit paistetaan niin, että eivät hajoa olen tosi iloinen!

Vastaa
16.11.2010 klo.23:32

Pyydän anteeksi äskeiseen tekstiin tulleita monia kirjoitusvirheitä. Enpä muistanut oikolukea tekstiä - nyt se on jo myöhäistä - en saa enää tekstiä takaisin. Harmittaa tosi paljon. Anteeksi siis.

Vastaa
17.11.2010 klo.10:2

Vähän turhanaikaista snobbailua mielestäni on ainainen marinoitujen suikaleiden moitiskelu. On kaupunkilegendaa, että pilaantumista yritettäisiin peittää marinadilla. Jos se olisi totta, puolet kansastamme olisi jo sairaalassa.Eihän sellaista kukaan uskaltaisi tehdä. Myös marinoidut suikaleet ja leikkeet ovat ihmisravinnoksi tarkoitettuja ja kelpaavia. Ja valmistaminen on helppoa: ei tarvitse kuin työntää uuniin esim. juuresten kanssa. Ajan voi hyödyntää laatuaikaan lastensa kanssa.

Vastaa
17.1.2011 klo.12:51

Jauhelihasta on moneksi,niinkuin jokainen ruokaa laittava ihminen tietää.itse käytän myös sienien ja kalan kanssa pullia ja pihviä tehtäessä.Nyt olen pari kertaa ”korvannut” osan jauhelihasta soijarouheella ja olen ollut tyytyväinen,eikä muut ole huomanneet mitään.Tänä päivänä saa todella olla tarkka,että rahat riittävät kaikkeen.Joten kokeilkaa eri muunnoksia rohkeasti.

Vastaa
29.3.2011 klo.18:50
mustapaha

mustapaha

marinadit vain yleensä sisältävät paljon lisäaineita jotka ei ole hyväksi paljossa määrin, aiheuttaa syöpää yms..ja kaikki missä on arominvahvennetta E621 yms maistuu kaikki samalle ja saa ihmisessä sen tunteen et tarvii lisää vaan..

Vastaa
3.3.2013 klo.13:44
marna

marna

lindströmin pihvit teen uunissa,hyvin onnistuu

Vastaa
1.10.2013 klo.10:46
jk

jk

Miksi marinoitua on paljon enemmän tarjolla ja paljon, paljon halvemmalla?
Ei sitä marinaadia nyt niin paljon ole että se niin tuntuvasti kilohinnassa näkyisi :) jos et usko niin huuhtele marinaadi pois ja punnitse liha.

Vastaa
12.12.2013 klo.13:13
eeri

eeri

montako 400g purkkia tällä reseptillä tulee

Vastaa
24.6.2014 klo.13:19
laiska

laiska

kirjoitit että enempi laatuaikaa lapsien kanssa kun kättää valmiisi marinoitu. Hohoijaa….oman marinadin teko kestä minuutti tehdä, ja silloin saa lapset vähän vähempi näitä E:tä

Vastaa
15.8.2014 klo.8:48
kokki52

kokki52

”Miksi marinoitua on paljon enemmän tarjolla ja paljon, paljon halvemmalla?
Ei sitä marinaadia nyt niin paljon ole että se niin tuntuvasti kilohinnassa näkyisi :) jos et usko niin huuhtele marinaadi pois ja punnitse liha.”

Marinoiduissa lihoissa marinaadia 15 - 30% eli todella tuottoisaa myydä vesi-suola-mausteseosta lihan kilohinnalla, kun marinaadin kilohinta jää jonnekkin senttejen tuntumaan.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu