Koko ateria uunissa – katso helpot ja herkulliset reseptit!
Uuniruoat ovat näppäriä, sillä samassa padassa valmistuu kokonainen ateria. Kasvikset, lihat ja perunat muhivat uunin lämmössä kypsiksi kuin huomaamatta.
Välimerellinen kanapata hurmaa niin ulkonäöllään kuin maullaan. Broilerin rintaleikkeet ruskistetaan kauttaaltaan pannulla, minkä jälkeen ne nostetaan pataan perunoiden, luumutomaattien, oliivien ja tuoreiden yrttien kanssa. Komeus peitetään kanaliemellä ja punaviinillä ennen uuniin nostamista. Tunnin kuluttua keittiö täyttyy välimerellisistä tuoksuista ja herkku on valmis nautittavaksi.
Halloumi-juuresvuoan nimi ei kerro koko totuutta, sillä punajuuret ja porkkanat saavat rinnalleen maustamattomia porsaansuikaleita. Lihasuikaleet ruskistetaan pannulla ja maustetaan chilillä, valkosipulilla ja pippurilla. Juureksilla, possunsuikaleilla ja halloumijuustolla täytetty vuoka nostetaan uuniin ilman kantta, jotta juustonpalat saavat kullanruskean värin. Kasviksia pursuava herkku maistuu taatusti koko perheelle!
Valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustettu karitsanpaisti on sunnuntairuokaa parhaimmillaan. Paiston aikana lihaa valellaan valkoviinipohjaisella liemellä, jotta paisti pysyy mukavan mehevänä. Yhtä aikaa karitsan kanssa kypsennetään myös uunijuurekset paistille. Teriyakikastikkeella ja balsamiviinietikalla maustetut juurekset ja paisti muodostavat yhdessä täydellisen juhla-aterian.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Koko ateria uunissa – katso helpot ja herkulliset reseptit!