Joulukinkku ei ruskistu kypsennettäessä. Jäähtynyt kypsä kinkku kuorrutetaan ja ruskistetaan nopeasti uunissa, jotta siihen saadaan ruskea ja rapea pinta.

Ennen kuorruttamista jäähtyneestä kinkusta poistetaan mahdollinen verkko ja kamara sekä ainakin osa rasvasta.

Perinteinen sinappikuorrutus valmistetaan siten, että kinkun pinta voidellaan sinapilla ja sen jälkeen pinnalle ripotellaan korppujauhoja ja painellaan kokonaisia neilikoita. Sinapiksi kannattaa valita voimakkaan makuinen sinappi, kuten esimerkiksi Dijon-sinappi.

Vaihtoehtoisesti kinkun voi voidella myös sinappi-keltuaisseoksella (1 keltuainen/0,5 dl sinappia), hunaja-sinappiseoksella tai valmiilla hunaja-sinapilla, siirappi-hunajaseoksella, omena- tai appelsiinimarmeladilla tai pelkällä hunajalla. Kinkun voi voidella myös esimerkiksi vihreällä tai punaisella pestolla.

Korppujauhojen sijaan pinnalle voi ripotella myös ruiskorppujauhoja, hienonnettuja hapankorppuja, murskattuja maissihiutaleita, mantelijauhetta, seesaminsiemeniä, hienonnettua mysliä tai silputtuja yrttejä.

Lopuksi kinkku ruskistetaan unissa 225-250 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kinkun pinta on kauniin ruskea.

Katso myös:

Joulukinkku uusin maustein – katso video!
Näin sulatat joulukinkun
Joulukinkun paisto-ohjeet