Juhla-asuun puettu lohi-voileipäkakku on kahvipöydän katseenvangitsija.

Lohi-voileipäkakun resepti löytyy täältä.

Kakun koristelu

1. Notkista maustamaton tuorejuusto sähkövatkaimella. Laita pursotuspussiin lehtitylla. Pursota
koristenauha kakun päällisen ympäri.

2. Leikkaa kurkusta reiluja paloja. Leikkaa paloista veitsellä kuori irti ja ota kuoresta kuvioita
ruusunlehtimuotilla. Kieritä kylmäsavulohisiivuista somia ruusukkeita ja asettele ne pursotetun
nauhakoristeen kulmiin yhdessä kurkkulehtien kanssa.

3. Halkaise sitruuna niin, että pistelet veitsellä keskiosaan ulottuvaa sahalaitakuviota. Peitä
kakun pinta hienonnetulla lämminsavulohella ja aseta sitruunanpuolikkaat kakun keskelle salaatinlehtien päälle.

4. Leikkaa vielä kurkusta ohuita siivuja ja halkaise ne. Asettele siivuja vieri viereen kakun
alareunaan niin, että tasainen reuna tulee lautasta vasten.

Hyvä tietää

Kun varaat kalakakkuun kylmä- ja lämminsavulohta, ota huomioon hävikki, joka syntyy
kaloja siistittäessä.

Halutessasi voit tehdä lohikakun pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on 26 cm. Muotoile leivät vuoan mukaan.

Koristele voileipäkakut niin, että pääraaka-aineen näkee päältä.

Kakun päälle voi koota “salaatin” esimerkiksi salaatinlehdistä, kurkusta, paprikasta ja minitomaateista. Salaattiainekset raikastavat voileipäkakun täytteitä.

Hyödynnä koristelussa myös vihreitä ja tummia viinirypäleitä sekä eksoottisia hedelmiä, kuten karambolaa ja ananaskirsikoita.