Kakkupohjat

Tiistaina 22.9.2009, Tiina Tikkinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 6692 kertaa

Täytekakku kuuluu juhlapöytään. Kokosimme yhteen vinkit onnistuneen kakkupohjan tekemiseen.

  • Täytekakkupohjan perusohje on sokerikakku, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja vehnäjauhoja. Juomalasilliseen munia menee yleensä neljä kananmunaa. Kolmanneksen jauhoista voi korvata perunajauhoilla, kaakaolla,mantelijauheella tai jauhetuilla pähkinöillä.
  • Voitele ja leivitä vuoka, pane uuni kuumenemaan ja ota tarvittavat työvälineet esille. Mittaa ja esikäsittele kaikki ainekset valmiiksi ennen kuin alat leipoa. Valmista kakku huoneenlämpöisistä aineksista. Munat vatkautuvat lämpiminä kuohkeammiksi kuin jääkaappikylminä. Lisää jauhot mieluiten siivilän läpi seuloen ja varovasti sekoittaen munavaahtoon, kaada taikina heti vuokaan ja paista välittömästi, ettei munavaahto laskeudu.
  • Kun munavaahtoon lisätään painavia aineksia, kohotusaineeksi tarvitaan leivinjauhetta.
  • Kakku voidaan koota myös kekseistä, kaurakakkulevyistä, marenkilevyistä tai marengilla peitetyistä murotaikinalevyistä (Brita-kakku). Suurissa juhlissa, joissa osallistujien määrää ei tiedetä varmasti,on kätevää koota kakkuja levyistä sitä mukaan kuin niitä tarvitaan.
  • Täytekakkupohja on hyvä tehdä päivää ennen täyttämistä. Vastapaistettu kakku on hauras ja murenevainen.

Kokeile Kotilieden kakkureseptejä:

Täytekakku puolessa tunnissa
Schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku
Gluteeniton prinsessakakku
Juustokakku
Pavlova-kakku
Sacherkakku
Kinuskikakku hedelmätäytteellä

Lue myös:
Täytekakku kruunaa juhlapöydän
Suklaakakku vie kielen mennessään

Mikä on lempikakkusi? Miten sinä teet kakkupohjan? Kerro omat vinkkisi!

Asiasanat: kokkaajan opas , kakut , leivonta , leivonnaiset

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu