Kalan graavaaminen tapahtuu suolaamalla kala karkealla merisuolalla.

Lisää mausteeksi rouhittua valko- tai mustapippuria, tilliä (sekä muutama rosepippuri tai katajanmarja). Sokeri pitää kalan pehmeänä.

Fileoi kala, poista ruodot pihdeillä, jätä nahka. Ripottele kalakilolle 2 rkl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria sekä mausteet. Aseta kaksi fileetä tai fileepalaa päällekkäin, kääri kala folioon. Pane paketti muovipussiin ja aseta paketti vadille. Aseta kalan päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa vinottain paperinohuiksi viipaleiksi. Pintaan voi sipaista tilkan konjakkia, vodkaa, sherryä, puolukkamehua, punajuurilientä tai sinappia.

Ohuiksi leikattuja lohi- tai siikaviipaleita voi raakana tuoresuolata myös 10 prosenttisessa suolaliemessä, jolloin suolausajaksi riittää puolisen tuntia.