Ruoka

Kalan maustaminen

Hennonmakuisia kaloja, kuten kuhaa ja ahventa, ei pidä pilata liialla maustamisella. Perinteiset mausteet riittävät. Suosi siis suolaa, valkopippuria, tilliä ja sitruunaa.

Yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi kalaruoka syntyy, kun sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustetut kuhafileet paistetaan pannulla ja tarjotaan tuoreiden yrttien kera.

Timjamilla maustettu öljykastike tekee grillatuista ahvenista verrattoman kesäherkun.

Kermassa haudutetun kalan voi maustaa tomaattipyreellä, sinapilla tai juustolla.

Juustoinen kuha kypsyy uunissa juustoon ja kermaiseen tomaattikastikkeeseen peiteltynä.

Silakka ja lohi kestävät hyvin maustamista. Kokeile chiliä, karria, pestoa, parmesaania tai homejuustoa.

Chili ja lime antavat potkua silakkachevichelle, ja wasabi tuo uutta makua etikkasilakoihin.

Itämainen uunilohi maustetaan inkiväärillä, chilillä, valkosipulilla ja korianterilla. Helppo haukiruoka syntyy, kun uunihauki peitellään pestolla ja pinjansiemenillä.

Lue lisää kalaruoista:
Kotoisia kalaruokia
Teriyaki maustaa lohivartaat ja silakkarullat
Kalan marinoiminen
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Kuvat: Mirva Kakko

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalan maustaminen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.