Kananmunien säilytys

Lauantaina 21.1.2012, Marja Malinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 17450 kertaa

Kananmuna on tuoretuote, mutta se säilyy yleensä käyttökelpoisena viimeisen myyntipäivän jälkeenkin.

Tarkista kananmunia ostaessasi pakkaukseen merkitty parasta ennen -päivämäärä, joka on 28 päivää muninnasta. Ehjä ja oikein säilytetty kananmuna säilyy pidempäänkin.

Säilytä munat myyntipakkauksessa tylppä pää ylöspäin. Pakkaus vähentää kosteuden haihtumista ja estää vieraiden hajujen tarttumista muniin. Vieraita hajuja ja makuja muniin voivat aiheuttaa esimerkiksi meetvursti, purjo, tilli, sipuli ja hedelmät.

Kananmunat säilyvät parhaiten 12-14 asteen tasaisessa lämpötilassa jää- tai viileäkaapissa. Leivonnassa kannattaa kuitenkin käyttää huoneenlämpöisiä munia, sillä niistä syntyy runsain vaahto.

Pilaantuneen kananmunan tunnistaa epämiellyttävästä hajusta.

Lue myös:
Kananmunaruokia aamiaiselta illan herkkuhetkiin
Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine
Kananmunan keittäminen
Minkä kananmunan valitset?

Kuva: Pekka Holmström

Asiasanat: kokkaajan opas , kananmunat

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu