Kasvissosekeitto lämmittää

Keskiviikkona 1.1.2014, Senja Jääskeläinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 75730 kertaa

Kasvissosekeitto on kevyttä ja kätevää. Raaka-aineetkin ovat usein jo valmiina jääkaapissa.

Sosekeiton valmistaminen on yksinkertaista. Kasvikset paloitellaan reiluiksi lohkoiksi ja keitetään runsaassa vedessä tai kasvisliemessä pehmeiksi. Soseuttaminen hoituu kätevästi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.

Voit lorauttaa valmiin keiton joukkoon hieman ruoka-, soija- tai kookoskermaa tai tuorejuustoa makua pehmentämään. Myös lusikallinen raejuustoa, ranskankermaa tai smetanaa sekä hyppysellinen tuoretta yrttiä antaa mukavan lisän keitolle.

Yksinkertainen kasvissosekeitto kruunataan kermaviilinokareella ja persiljalla.

Samettinen sosekeitto on perinteinen juureksista valmistettu keitto. Voit vaihdella juureksia keittoon makusi mukaan. Esimerkiksi bataatista saat maukasta bataattikeittoa.

Pakastekasvikset sopivat kiireisen keittoon, sillä ne kypsyvät nopeasti. Kaikille tuttua peruna-purjokeittoa voit muuntaa monella tavalla. Keiton jujuna ovat yksinkertaiset ja nopeasti kypsyvät pääraaka-aineet. Vihreän sosekeiton värin antavat purjo, parsakaali ja kesäkurpitsa.

Maa-artisokka sopii sosekeittoon erinomaisesti. Yrttinen maa-artisokkakeitto maistuu esimerkiksi alkuruokakeittona, samoin tomaatti-vuohenjuustokeitto, jonka pohjana toimii valmis pakastekeitto. Pakastekeiton joukkoon voi lisätä myös muita makua ja ruokaisuutta lisääviä raaka-aineita.

Kasvissosekeitto säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Jos keittoa jää yli, sen voi myös pakastaa annoksiin ja ottaa mukaan vaikka työpaikalle lounaaksi.

Lisää helppoja ja herkullisia keittoja:
Kuuma keitto lämmittää
Maa-artisokkakeitto viidellä tavalla
Lihakeitto ja muut klassikkosopat
Kalakeittoja kansainvälisiltä vesiltä
Ruoka.fi: Bouillabaisse hivelee makuhermoja

Kuvat: Kristiina Kurronen

Asiasanat: kevyet , kasvisruoat , keitot

Viestit 5

3.1.2012 klo.12:52

Kasvissosekeitot on tosiaankin hyvä ja edullinen ruoka. Aivan täyttäväksi ruuaksi se ei riitä ainakaan lapsiperheessä jossa ruuan on täytettävä masu ihan toisin kuin vaikka toimistotyötä tekevän naisihmisen vatsan.

Lämpimät voileivät sopivat keittojen kanssa syötäväksi tosi hyvin; lämpimät, uunissa tehdyt leivät olivat tosi suosittuja noin 10 vuotta sitten ja ansaitsevat arvonnousun vieläkin! Nam! Paljon parempia ja ravitsevampia ovat kuin joka kulmalla myytävät halpis-pizzat!

Keitoista helppoja ovat sellaiset tomaattikeitot jotka voi tehdä vaikka valmiiseen tomaattipyreeseen - yrtti- tai

chilimaustettu pyree kaipaa vain sopivasti maustettua sulatejuustoa kaveriksi ja muutaman heilauksen sauvasekoittimella niin jo on herkkukeitto valmis. Pikamakarooneja jos laittaa sekaan kourallisen tai pari niin tulee vielä täyteläisempi keitto jolla elelee jo jonkun tunnin kivasti.

Vastaa
8.1.2012 klo.15:58
Meri

Meri

Sosekeitot ovat hyviä ja edullisia. Kylmänä talvipäivänä se on varsinaista herkkua!

Vastaa
10.1.2012 klo.15:41

Sosekeitot ovat todella ihania. Koska itse kuitenkin kannatan ja käytän luonnollisia rasvoja, len käytä missään ruoassa ruokakermaa, vaan oikeaa kuohukermaa. Ja keiton päälle nokare smetanaa! Oi kun on hyvää. Mutta kukin tehköön tavallaan.

Vastaa
12.1.2012 klo.21:34
Taneli

Taneli

Sosekeitot ovat ihania, mutta mies kysyy keittoa lusikoidessaan, että mikä on se varsinainen ruoka. Keiton kanssa on oltava jotain hyvää leipää tai sämpylää. Lämpimät voileivät olen kokonaan unohtanut, joten kiitos pyykkärille vinkistä.

Vastaa
17.2.2012 klo.9:58
äityli

äityli

Kasvissosekeitto todella hellii vatsaa. Varsinkin pakkaspäivinä hiihto- tai lumikenkälylenkiltä tultua on ihana lusikoida kuumahkoa kasvissosekeittoa suuhunsa. Se näyttää keveältä, mutta antaa paljon puhtia ja lämmittää.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu