Ruoka

Itse tehty jäätelö – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit kotijäätelön tekoon

Itse tehty jäätelö maistuu parhaalta. Kotitekoisen jäätelön maustamisessa voit päästää luovuuden irti, sillä itse tehdyn jäätelön tuunaamisessa vain mielikuvitus on rajana. Poimi viileimmät ideat tai käytä kekseliäisyyttä ja kehittele uusia makuyhdistelmiä.

Itse tehty jäätelö onnistuu helposti myös ilman jäätelökonetta. Hätäisimmän herkkusuun pikajäätelö valmistuu jopa parissa minuutissa.

Lue myös: Jäätelö on suomalaisten suosikkiherkku

Itse tehty jäätelö – näin onnistut

Jäätelön pohja valmistuu perinteisesti sokerista, kananmunista, kermasta ja maidosta. Glukoosisiirapin käyttäminen parantaa jäätelön rakennetta, sillä se estää jäätelön kiteytymistä.

Osan kermasta voi korvata jogurtilla, rahkalla tai kookoskermalla. 

Muista kuitenkin, että rasvaisemmat tuotteet tekevät jäätelöstä täyteläisemmän ja kevyttuotteet rakenteesta hileisen.

Jäätelöt sopivat myös moniin erityisruokavalioihin, sillä itse tehden jätskeistä saa laktoosittomia, maidottomia tai halutessaan vaikka vegaanisia.

Jäätelön tekijän muistilista

Itse tehty jäätelö kannattaa maustaa mieleiseksi

Jäätelömassan voi maustaa oman maun mukaan marjoilla tai hedelmillä, pähkinöillä, raastetulla sitruunankuorella, pikakahvijauheella, jälkiruokakastikkeella, keksimuruilla tai vaikka lempisuklaapatukalla. 

Makuyhdistelmien määrä on loputon. Kokosimme parhaat ideat

Marja- ja hedelmäjäätelöt

Raikkailla marjoilla ja hedelmillä maustetut jäätelöt maistuvat kuumana kesäpäivänä. 

Herkullinen mustikkapiirakan makuinen jäätelö valmistuu murustamalla mustikoilla maustetun jäätelömassan joukkoon kaurakeksejä. 

Vadelma puolestaan saa herkullisen makuparin lakritsista. Sekoita kastikkeet jäätelömassan joukkoon varovasti, jotta massaan jää ihania kastikeraitoja. 

Jäätelö käy hyvin myös jouluaterian lopetukseksi. Ilman jäätelökonetta valmistuva helppo aprikoosijäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta.

Pähkinäjäätelöt

Pistaasijäätelö on monen suosikkimaku ja helppo tehdä myös itse rouhituista pistaasipähkinöistä. Muista myös valmiit pähkinätahnat.

Mantelitahnasta syntyy kondensoidun maidon ja kerman kanssa helppo ja syntisen ihana pehmis. 

Suklaa- ja kahvijäätelöt 

Aikuiseen makuun maustettu jäätelö aateloidaan kahvi-kinuskikastikkeella. Lopputulos ei ole liian makea, sillä jäätelömassaan sekoitetaan myös tilkka piimää.

Minttu-suklaan ystävä puolestaan luottaa pätkisjäätelöön, jossa sattumina on suklaakeksimuruja ja ihania suklaakastikeraitoja.

Äkillisen jäätelöhampaan kolotuksen taltuttaa parissa minuutissa valmis suklaa-banaanijäätelö.

Jäätelöpuikot

Itse tehtyjä jäätelöpuikkoja varten tarvitset jäätelötikkumuotteja. Täytä muotit jäätelömassalla, nosta pakastimeen ensin noin tunniksi ja työnnä jäätelötikut vasta hiukan kohmeiseen jäätelöön, jotta ne pysyvät paremmin pystyssä.

Pakasta jäätelöpuikkoja vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään. 

Viimeistele valmiit jäätelöpuikot suklaa-hasselpähkinäkuorrutteella tai piilota jäätelömuottiin vaikka kokonainen Oreo-keksi.

Raikkaat jogurtti- ja rahkajäätelöt

Itse tehtyyn jäätelöön saa helposti vaihtekua, kun osan kermasta korvaa paksulla turkkilaisella jogurtilla. Se tekee mausta raikkaan happaman.

Mausta jogurttijäätelö marjoilla tai tarjoa se tyrnimarjoista keitetyn siirapin kera. Myös maitorahkan ja sitruunan yhdis­telmä antaa virkistävän maun jäätelölle. 

Itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta

Jäätelön valmistuksessa jäätelökone on kätevä apuväline, mutta ilmankin pärjää, kunhan pakastimessa on tilaa.

Lue myös: Näin teet jäätelöä ilman jäätelökonetta – katso parhaat jäätelöreseptit!

Helpoimmillaan jäätelön valmistukseen tarvitset vain kermaa ja kondensoitua maitoa sekä mieleisiäsi makuaineita.

Näin tehden jäätelömassa ei vaadi sekoittamista pakastuksen aikana ja lopputulos on silti pehmeän täyteläinen.

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty jäätelö – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit kotijäätelön tekoon

Sinun täytyy kommentoidaksesi.