Lohen paistaminen pannulla

Torstaina 22.12.2011, Senja Jääskeläinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 166181 kertaa

Lohi on monipuolinen ja edullinen kala, josta saat pannulla paistamalla aterian arkeen tai juhlaan.

Lohen paistaminen pannulla on helppoa ja nopeaa. Kalaa voi paistaa erilaisina paloina, niin fileenä kuin ruotoineen ja nahkoineenkin. Voit paistaa kalan myös jauhoilla leivitettynä.

Kalan paistaminen on helpointa pinnoitetulla pannulla, mutta onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla. Käytä paistamiseen rypsiöljyä tai voin ja rypsiöljyn seosta.

Paistamisen vaiheet

  • Pyyhi kalan pinta kevyesti talouspaperilla, mikäli se on kostea.
  • Voit voidella kalan kevyesti öljyllä tai lisätä rasvan kuumalle pannulle.
  • Kuumenna pannu sopivan kuumaksi. Liian kuuma pannu polttaa kalan, liian kylmään pannuun kala jää kiinni eikä saa väriä pintaan.
  • Lisää kala pannulle ja paista palan paksuudesta riippuen sopivalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Kalasuikaleiden paistaminen vie aikaa hieman vähemmän.
  • Kala kypsyy nopeasti, joten älä paista liikaa, ettei kala kuivu.
  • Ripottele mausteet kalan pinnalle paistamisen loppuvaiheessa.
  • Tarjoile paistettu kala heti.

Lohen mausteet:
merisuola, pippurit sekä sitruuna, öljy, valkoviini ja yrtit

Hyvänä perusohjeena toimii nopeasti paistetun kalan ohje . Kokeile lohta pannulla myös höyrytettynä, pullina sekä erilaisten pastojen ja vokkien muodossa.

Höyrytetty kirjolohi

Lohi-piparjuuripasta

Rukiiset lohipullat

Lohivokki

Inkiväärilohi

Katso myös: lohen paistaminen uunissa

 

Asiasanat: kalaruoat , kokkaajan opas , kalakoulu

Viestit 4

12.1.2012 klo.19:0
Mitä-tä?

Mitä-tä?

Tosi hyvä jeesi. ”Paista sopivan kuumalla pannulla sopivan aikaa”. Jos olisin tiennyt mitkä nuo kaksi sopivaa juttua ovat ei olisi tarvinnut etsiä lohenpaisto-ohjetta ollenkaan.

C'mon, hiukan nyt tsemppiä.

Vastaa
15.2.2012 klo.21:53
hj

hj

Kalaa paistetaan ainoastaan nahka puolelta.

Vastaa
25.5.2013 klo.16:47
KK

KK

Raakaa kalaa ei ole hyvä syödä. Sushit on erikseen. ;) Hyvä ohje. Kerrankin tiedän, että miten kauan kalaa saa paistaa ja miten kuumalla levyllä. Viimeksi paistaessani tuli korppua, nyt ei tullut vaan mehukas ja maukas kala. Kiitos!

Vastaa
17.9.2013 klo.16:10
Paistaja

Paistaja

Mutta jos ottaa nahkan pois niin jätetäänkö se sitten raaaksi?
Kyllä meillä paistetaan molemmilta puolilta, sehän siihen sen makupinnan tekee.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu