Lohi on monipuolinen ja edullinen kala, josta saat pannulla paistamalla aterian arkeen tai juhlaan.

Lohen paistaminen pannulla on helppoa ja nopeaa. Kalaa voi paistaa erilaisina paloina, niin fileenä kuin ruotoineen ja nahkoineenkin. Voit paistaa kalan myös jauhoilla leivitettynä.

Kalan paistaminen on helpointa pinnoitetulla pannulla, mutta onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla. Käytä paistamiseen rypsiöljyä tai voin ja rypsiöljyn seosta.

Paistamisen vaiheet

  • Pyyhi kalan pinta kevyesti talouspaperilla, mikäli se on kostea.
  • Voit voidella kalan kevyesti öljyllä tai lisätä rasvan kuumalle pannulle.
  • Kuumenna pannu sopivan kuumaksi. Liian kuuma pannu polttaa kalan, liian kylmään pannuun kala jää kiinni eikä saa väriä pintaan.
  • Lisää kala pannulle ja paista palan paksuudesta riippuen sopivalla lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Kalasuikaleiden paistaminen vie aikaa hieman vähemmän.
  • Kala kypsyy nopeasti, joten älä paista liikaa, ettei kala kuivu.
  • Ripottele mausteet kalan pinnalle paistamisen loppuvaiheessa.
  • Tarjoile paistettu kala heti.

Lohen mausteet:
merisuola, pippurit sekä sitruuna, öljy, valkoviini ja yrtit

Hyvänä perusohjeena toimii nopeasti paistetun kalan ohje . Kokeile lohta pannulla myös höyrytettynä, pullina sekä erilaisten pastojen ja vokkien muodossa.

Höyrytetty kirjolohi

Lohi-piparjuuripasta

Rukiiset lohipullat

Lohivokki

Inkiväärilohi

Katso myös: lohen paistaminen uunissa