Meheviä muffineja voi maistella yhden, kaksi, kolme… monta!

Tarjoa muffineja aamiaisella, välipalana tai juhlapöydässä. Taikinaa, täytteitä ja koristeita muuntelemalla saat jokaisen makuun sopivia makeita tai suolaisia muffineja.

Kaupat myyvät erikokoisia paperisia ja foliosta valmistettuja muffinivuokia. Jos taikina on löysää, laita kaksi paperivuokaa päällekkäin. Voit myös käyttää teflonpintaista tai silikonista muffinipeltiä. Muista, että pienet muffinit tarvitsevat huomattavasti lyhyemmän kypsennysajan kuin suuremmissa vuoissa paistettavat muffinit.

Suklaisia muffineja

Suklaamuffinit maistuvat kaikille. Suklaan lisäksi muffineihin voi piilottaa myös muita makua antavia raaka-aineita. Jos pidät chilistä, kokeile chili-suklaamuffineja. Kuuman suklaan ja tulisen chilin yhdistelmä sulaa suussa.

Jos chili tuntuu liian villiltä vaihtoehdolta, leivo suklaisia aprikoosimuffineja. Valmiit leivonta-ainekset tekevät niiden valmistamisesta helppoa ja nopeaa. Valkoisen suklaan ystävät leipovat vadelma-valkosuklaamuffineja.

Marjaisia yllätyksiä

Vaniljakuningatarmuffinien resepti on hyvä perusohje monenlaisille muffineille. Vaihda vadelmat ja mustikat vaikka puolukoihin tai herukoihin ja lisää taikinaan pari ruokalusikallista kookoshiutaleita.

Mansikka-cupcakes-leivonnaiset ovat suloisia pikkukakkuja, joita voit tarjota vaikka syntymäpäiväjuhlilla täytekakun sijaan.

Allergisen omat muffinit

Allergiselle sopivat laktoosittomat, munattomat ja gluteenittomat muffinit sisältävät täysjyväisiä maissi- ja riisijauhoja. Allergiat huomioon ottaen taikinaan voi lisätä myös esimerkiksi raastettua omenaa tai sitruunankuorta.

Suolaisia muffineja aamiaiselle ja juhliin

Suolaiset muffinit sopivat hyvin aamiaiselle ja sunnuntaibrunssille. Vaihtele muffinien täytteitä mielesi mukaan. Täytteeksi sopivat hyvin oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, kinkku, porkkanaraaste, erilaiset yrtit, juustot ja siemenet.

Välimeren muffineissa maistuvat sinihomejuusto, tomaatti ja sesam. Tarjoa pähkinäisiä aamumuffineja aamiaispöydässä tai yllätä juhlaväki minikokoisilla coctail-muffineilla. Cashew-pähkinät voi korvata myös muilla pähkinöillä.

Kuorruta ja koristele

Jos haluat koristella makeiden muffinien pinnan, anna niiden jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen lisäämistä. Liian kuuma muffini valuttaa kuorrutteen reunoille tai se imee sen itseensä. Erilaiset nonparellit ja strösselit tekevät muffineista kauniita ja houkuttelevan näköisiä.

Muffinit ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta ne voi myös pakastaa kahvikakkujen tapaan. Muista kuitenkin, että kuorrutteen rakenne voi muuttua pakastuksen ja sulatuksen myötä.