Broilerista saa nopeasti ja helposti ruokaa arkiaterialle sekä juhlaan. Miedonmakuinen broileri kestää hyvin maustamista. Kaikki ohjeet sopivat myös kalkkunatuotteille.

Slow foodin ystävä haluaa tehdä kaiken alusta asti itse. Broileriviillokkipadasta karkaava keitetyn lihan tuoksu ja ruoan lempeä maku saavat veden kielelle.

Provencelainen broileri maistuu sitruunalle, yrteille ja valkosipulille. Loraus öljyä saa maut valloilleen. Pullea jyväbroileri pysyy mehevänä miedossa lämmössä haudutettuna.

Broileria ja kalkkunaa saa myös jauhettuna. Jauhettu linnunliha on tahmeaa ja kosteaa. Broilerimureke on helpointa valmistaa uunivuoassa. Samalla lämmöllä kypsyvät uuniperunat.

Broilerinkoivet ovat mukavaa illanistujaisnaposteltavaa. Tarjoa napakan mausteiset koipinuijat raikkaan salaatin ja leivän kera.

Tuliset thaimaut ovat nyt suosiossa. Thaimaalaiseen kanakeittoon tarvitaan monia mausteita, joita saa valmiina tahnoina.

Italian-kävijät tuntevat ohueksi nuijitusta vasikanleikkeestä paistetun saltimbocca alla romanan. Samalla reseptillä syntyy mehevä ja maukas saltimbocca broilerin rintapaloista.

Marokkolainen tagine tarjotaan riisin, couscousin tai bulgur-vehnärouheen kanssa. Mausta marokkolainen aprikoosibroileri ruoka valmiilla maustetahnalla ja lisää joukkoon aprikooseja tai rusinoita ja manteleita.