Murotaikina

Perjantaina 4.5.2012, Katri Schröder, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 109100 kertaa

Murotaikinan valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Ensin vaahdotetaan huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Sen jälkeen taikinaan lisätään muut aineet.

Murotaikina valmistuu helposti monitoimikoneen leikkuuterällä pyöräyttämällä ainekset nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Rasvan on hyvä olla jääkaappikylmää, jolloin se leikkautuu muruiksi jauhoihin. Sekoita taikina-ainekset aina huolellisesti, mutta älä vaivaa liikaa, jottei taikina sitkisty.

Piirakkataikinoissa ainesuhteet vaihtelevat valmistustapojen mukaan. Leivinjauhe auttaa kohottamaan taikinaa ja kananmuna tuo taikinaan kuohkeutta ja sitovuutta. Leivonnaisista tulee pehmeämpiä, jos taikinaan lisätään nestettä.

Murotaikinan voi maustaa esimerkiksi vaniljasokerilla, kookoshiutaleilla, kaakaojauheella tai suklaalla.

Monikäyttöisestä murotaikinasta syntyvät sekä piirakoiden ja leivosten pohjat että pikkuleivät.

Neljä hyvää murotaikinareseptiä:

Murotaikina
Perusmurotaikina
Pähkinätaikina
Kauramurotaikina

Katso vinkit piirakkapohjan leipomiseen.

Asiasanat: leivonnaiset , kokkaajan opas , leivonta , piirakat

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu