Uudenvuoden juhlien tarjoiluun sopivat pienet suolaiset ja makeat tarjottavat, jotka syödään kätevästi käsin.

Lämmittävänä alkujuomana tarjotaan lämmintä, kirpeän mausteista punaviinisangriaa.

 

Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto voidaan tarjoilla pienistä annoskulhoista tai rennosti kertakäyttömukeista.

Jokiravuilla höystetty caesarsalaatti viimeistellään anjoviksilla maustetulla kastikkeella. Pienet salamipitsat ovat vastustamaton suolapala.

Kotitekoiset maustepähkinät valmistuvat vaivatta. Paahtaminen antaa niille kivan säväyksen.

Kuivatuilla karpaloilla höystetyt toffeemaiset valkosuklaafudgepalat sulavat suuhun. Pienet minimuffinit maustetaan pistaasipähkinöillä ja amaretolla.

Limetti raikastaa ja marenkimurut antavat rapeutta pienille annosjäädykkeille. Piristävä kahvimartini sopii sekä suolaisten että makeiden sormiruokien kumppaniksi.

Lisää herkullisia ruokaideoita uudeksivuodeksi:
Juhlava talvimenu
Uudenvuoden menu
Uudenvuoden kakku
Kuohuviini on jalo juhlajuoma
Ruoka.fi: Helppo uudenvuoden menu

Kuvat: Mirva Kakko