Ruoka

Nopeat italialaiset ateriat – 6 herkullista ohjetta

Italian ruokakulttuuri on tunnettu selkeästä makumaailmastaan ja kikkailemattomista ruoistaan. Alle tunnissa valmistuvat ateriat saattelevat syöjänsä Saapasmaan aurinkoisiin tunnelmiin.

Italialaisesta ruoasta tulevat ensimmäisenä mieleen juustoa tirisevät pizzat, mutta vaihtelun vuoksi on aika valmistaa tuorepizzaa. Pohjataikina taputellaan tuttuun tapaan uunipellille ja paistetaan uunissa rapeaksi. Kypsä pizzapohja voidellaan laadukkaalla oliiviöljyllä, minkä jälkeen pohja päällystetään ilmakuivatulla kinkulla, miniluumutomaateilla ja tuoreilla yrteillä. Herkullinen tuorepizza on mainio lounaseväs tai illanistujaisten suolapala.

pinaattirisotto

Lumoava pinaattirisotto hurmaa ruokapöydässä. Kuiva valkoviini ja voimakas kanaliemi saavat aikaan risotolle tunnusomaisen maun. Mikäli kaipaat täysin alkoholitonta versiota, valkoviinin voi korvata raikkaalla sitruunamehulla. Riisin ollessa lähes kypsää joukkoon lisätään tuoretta pinaattia, vastaraastettua parmesaania ja paahdettuja pinjansiemeniä. Mikä parasta, aikuiseen makuun sopiva herkku valmistuu alle puolessa tunnissa.

176774-tomaatticaponata.jpg

Suussa sulava tomaatticaponata on maukas kasvismuhennos, joka on täynnä välimerellisiä makuja. Munakoiso, kesäkurpitsa, oliivit ja kaprikset muodostavat klassikkoruoan perustan. Komeus mehevöitetään yrteillä maustetulla tomaattikastikkeella. Italialaisen keittiön klassikko tarjoillaan useimmiten joko alku- tai pääruokana, mutta se sopii mainiosti myös lisäkkeeksi.

Minestronekeitto

Lautasellinen italialaista minestronea täyttää vatsan kevyesti. Perinteinen juureskeitto muuntuu Saapasmaan herkuksi, kun joukkoon lisätään pakasteherneitä ja pätkittyä spagettia. Keitolle tunnusomainen tomaattisuus syntyy kaatamalla joukkoon purkillinen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Höyryävän kuuman annoksen pinnalle ripotellaan parmesaaniraastetta ja herkku on valmis nautittavaksi.

193153-italialainenmunakas.jpg

Italialainen munakas on todellista pikaruokaa, sillä se valmistuu alle puolessa tunnissa. Kananmunien joukkoon lisätään kermaa, mausteita ja parmesaanijuustoa sekä versoseosta. Munakasmassa hyydytetään pannulla ja täytetään raikkailla täytteillä: kirsikkatomaateilla, versoilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Ohuet balsamisiirappiraidat viimeistelevät kokonaisuuden, jolloin kotikeittössä voidaan nauttia aidoista italialaisista mauista.

Pasta Carbonara

Italialainen klassikko Pasta Carbonara tunnetaan myös nimellä miilunpolttajan spagetti. Oman valinnan mukaan herkun voi valmistaa joko kuiva- tai tuorepastasta. Spagetin lisäksi annoksessa maistuvat käristetty pekoni sekä täyteläinen kastike, jossa yhdistyvät kerma sekä kananmunat. Munaseoksen kypsennyksen kanssa tulee olla tarkkana, jotta lopputuloksesta ei tule munakokkelia. Välimerelliseen tyyliin annoksen pinnalle rouhitaan runsaasti mustapippuria.

Herkullisia pastaruokia: Pasta x 7 Arkipasta x 5 Lukijoiden parhaat pastaruoat Pasta pelastaa kiireisen kotikokin Ruoka.fi: Pastaa, prego!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopeat italialaiset ateriat – 6 herkullista ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.