Pullapitkon letitys

Perjantaina 20.8.2010, Marja Malinen, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 11023 kertaa

Pullapitko on suomalaisten kahvipöytien klassikko. Perhejuhlien, kuten ristiäisten, ylioppilasjuhlien ja häiden tarjoiluun kuuluu usein pitkosta kietaistu muhkea pullakranssi, jonka keskelle on aseteltu pikkuleipiä.

Pullapitkoa leipomaan

1. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle, ja jaa se 3-4 osaan. Leivo taikinapalasta kevyesti jauhotetulla leivinalustalla pötkö. Jos jauhoja on liikaa taikina pyörii pöydällä eikä pinnasta tule sileä.

2. Jaa pötkö kolmeen osaan ja leivo niistä kolme saman paksuista ja pituista säiettä. Kolmella säikeellä letitys on tutuin ja helpoin tapa. Letityksen voi tehdä myös neljällä, jopa viidellä säikeellä.

3. Kieputa säikeitä vuoroin keskimmäisen säikeen yli ja ali.

4. Tasaa päät ja anna pitkon kohota leivinliinan alla leivinpaperilla suojatulla pellillä noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeria tai mantelilastuja ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti: Pitkotaikina

Katso myös vinkit korvapuustien leipomiseen.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Asiasanat: leivonnaiset , kokkaajan opas , pulla , leivonta

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu