Ruoka

Pullapitkon letitys – näin leivot pullakranssin

Pullapitko on suomalaisten kahvipöytien klassikko. Näin letität kahvipöydän kaunottaren!

Perhejuhlien, kuten ristiäisten, ylioppilasjuhlien ja häiden tarjoiluun kuuluu usein pitkosta kietaistu muhkea pullakranssi, jonka keskelle on aseteltu pikkuleipiä.

Näin leivot ja letität pullakranssin

1. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle, ja jaa se 3-4 osaan. Leivo taikinapalasta kevyesti jauhotetulla leivinalustalla pötkö. Jos jauhoja on liikaa taikina pyörii pöydällä eikä pinnasta tule sileä.

2. Jaa pötkö kolmeen osaan ja leivo niistä kolme saman paksuista ja pituista säiettä. Kolmella säikeellä letitys on tutuin ja helpoin tapa. Letityksen voi tehdä myös neljällä, jopa viidellä säikeellä.

3. Kieputa säikeitä vuoroin keskimmäisen säikeen yli ja ali.

4. Tasaa päät ja anna pitkon kohota leivinliinan alla leivinpaperilla suojatulla pellillä noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripota pinnalle raesokeria tai mantelilastuja ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti: Pitkotaikina

Katso myös vinkit korvapuustien leipomiseen.

Kuvat: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullapitkon letitys – näin leivot pullakranssin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.