Suklaakakku vie kielen mennessään

Keskiviikkona 5.11.2014, Kotiliesi Toimitus, Ruokaideat
Kommentoi
Katsottu: 75706 kertaa

Suklaakakku on juhlapöydän varma valinta, sillä harva voi vastustaa täyteläisen suklaista houkutusta.

Suklaakakkujen klassikoita ovat sacherkakku ja schwarzwaldin kirsikka-suklaakakku. Marenkireunainen suklaakakku reunustetaan marengilla ja täytetään suklaalla ja mansikkahillolla.

Aprikoosihillolla täytetty suklaakakku valmistetaan spelttijauhosta. Suklainen houkutus täytetään lakkahillolla, kermavaanhdolla ja maitorahkalla.

Hedelmäinen suklaakakku saa ihanaa makua viikunoista ja saksanpähkinöistä. Vahvan makuinen, eksoottinen israelilainen suklaakakku saa makunsa unikonsiemenistä.

Marjaisa suklaakakku

Mamman suklaakakun taikinaan ei tule kohotusainetta, ja kakun kuuluu jäädä keskeltä kosteaksi, melkein kuin raa’aksi.

Tahmea suklaakakku valmistetaan annosvuoissa, jolloin jokainen ruokailija saa oman pienen kakkunsa. Ne kypsennetään vesihauteessa uunissa.

Vadelmainen suklaakakku saa raikkautta tuoreista vadelmista. Mansikkainen suklaakakku tarjotaan mansikkakastikkeen kera, jossa maistuu Cointreau-likööri.

Vaihtoehtona valkosuklaakakku

Juhlava valkosuklaakakku sopii tarjottavaksi hääkakkunakin. Matilaisten valkosuklaakakussa on keksipohja juustokakun tapaan. Kakun voi halutessaan pakastaa.

Valkosuklaaunelma sopii erityisesti aikuiseen makuun. Siinä maistuvat kahvi ja kermalikööri.

Lisää suklaisia ruokaideoita:
Suussa sulava suklaa
Parhaat suklaareseptit
Suklaapikkuleivät somistavat kahvipöydän
Suklaan käsittely

Asiasanat: kakut , leivonnaiset , jälkiruoat , suklaa , leivonta

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu