Maanantai

Munakokkeli-kasvissalaatti

alle 30 min

Viikko alkaa mainiolla salaatilla, jonka ainekset löytyvät viikonlopun jälkeen todennäköisesti jo valmiiksi kaapistasi. Pyöräytä nopea munakokkeli pannulla, kumoa lautaselle ja höystä se sitten anteliaasti tuoreilla kasviksilla, kuten avokadolla, tomaatilla ja kurkulla. Paahda kylkeen vielä pari siivua ruisleipää, niin ruokaisan aterian ainekset ovat koossa nopeammin kuin huomaatkaan.

höyrytetty lohi

Tiistai

Höyrytetty lohi

alle 30 min

Höyrytetty lohi on kevyttä ja helppoa arkiruokaa, joka saa mukavasti potkua thaivaikutteisesta maustetahnasta. Lohen kanssa höyryssä kypsyvät näppärästi myös lisukekasvikset. Kokeile astetta eksoottisempaa paksoita eli pinaattikiinankaalia tai perinteikkäämpiä porkkanoita ja parsakaalia.

marokkolainen jauhelihapata

Keskiviikko

Marokkolainen jauhelihapata

30-60 min

Tämä jauhelihapata on siitä näppärä, että sekaan on upotettu myös runsaasti kasviksia ja linssejä, jolloin annos kevenee ja lihan määrä lautasella vähen kuin huomaamatta. Marokkolaisittain harissalla ja kurkumalla maustettu pata höystetään tuoreella persiljalla ja tarjoillaan täysjyväriisin kera.

kirkas kanakeitto

Torstai

Kirkas kanakeitto

30-60 min

Kanakeitto saa uuden vivahteen, kun sen maustaa thaimaalaisittain chilillä, inkiväärillä sekä sitruunaruoholla ja viimeistelee tuoreella korianterilla sekä lorauksella kalakastiketta. Perinteiseten keittojuuresten sijaan sattumiksi silputaan paksoita ja kevätsipulia. Kirkas kanakeitto on kevyttä, mutta maukasta lusikoitavaa ja katoaa takuulla viimeistä liemipisaraa myöten.

paahdettu bataatti-rucolapasta

Perjantai

Paahdettu bataatti-rucolapasta

alle 30 min

Pasta ei välttämättä kaipaa tuhtia kastikketta maistuakseen mahtavalta. Tämä annos kootaan täysjyväpastasta, paahdetusta bataatista ja kourallisesta tuoretta rucolaa. Pehmeä kotijuusto maistuu mainiolta makean bataatin rinnalla, joten mausteeksi riittää rouhaisut suolaa ja pippuria.

marokkolainen appelsinilohi

Lauantai

Marokkolainen appelsiinilohi

30-60 min

Marokkolainen appelsiinilohi on tammikuista ruokaa parhaimmillaan. Sitrusten raikastama tomaattikastike kumotaan uunivuokaan lohifileen sekä taateleiden kera ja työnnetään uunin lämpöön noin puoleksi tunniksi. Kylkeen sopii perienteinen riisi, mutta vaihteeksi kannattaa kokeilla myös bulguria, couscousia tai ravinteikasta kvinoaa.

kaalilaatikko

Sunnuntai

Kaalilaatikko

30-60 min

Kaalilaatikko on arkiruokaklassikko, joka maistuu verrattomalta myös viikonloppuna. Vaihtelua perinteiseen saat, kun vaihdat naudanjauhelihan karitsaan ja riisin vaihteeksi ohraan. Laatikko muhii sitä mehevämmiksi, mitä kauemmin sitä hauduttaa. Ja mikä parasta, maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten samalla vaivalla kannattaa tehdä kerralla isompikin satsi.

pika suklaa-banaanijäätelö

Pika suklaa-banaanijäätelö

alle 30 min

Jälkkäriksi jäätelöä? Mikä ettei. Täyteläinen herkku syntyy astetta fiksummin pakastetuista banaaneista ja kaakaojauheesta. Makeutukseen riittää muutama kuivattu taateli, pehmeyttä saat lisäämällä sekaan lusikallisen tai pari maapähkinävoita. Jäätelö valmistuu pikana, kunhan muistat pakastaa banaanit etukäteen.