Ruoka

Ruokalista viikko 29 – raikkaat paprikareseptit koko viikoksi

Kesällä paprikat ovat makeimmillaan, joten niitä kannattaa käyttää oikein urakalla. Ruokalistalla nimikkoviikon kunniaksi ihanimmat paprikareseptit. Kokosimme ohjeet niin salaattiin, kätevään peltiruokaan, helppoon keittoon kuin mehevään kasvispataankin.

Viikko 29 on paprikaviikko ja ihanimmat paprika reseptit! Siispä tällä viikolla paprikaa sujautetaan paahtumaan raakamakkaroiden kanssa pellille, soseutetaan kasviskeittoon, paritetaan kesäkurpitsapannarin kaveriksi ja ujutetaan kesäkurpitsan, tomaatin ja munakoison kanssa ranskalaiseen klassikkoon eli ratatouilleen. Poimi kaikki ideat ruokalistaltamme ja kokkaa parempaa arkiruokaa paprikasta.

Ruokalista viikko 29: paprikareseptit

Maanantai: Evässalaatti

Lasipurkkiin pakattu evässalaatti on kätevä lounas niin töihin, piknikille, matkalle kuin retkellekin. Ruokaisa purkkiateria kootaan kikherneistä, keitetyistä ateriajyvistä ja kasviksista. Paprikasta surautettu, sinappipohjainen kastike viimeistelee aterian. Muita käteviä paprikaa sisältäviä eväsruokia ovat fajitas eli tortillakääröt sekä kinkku-paprikaleivät.

Tiistai: Uunifeta paprikalla ja tomaateilla

Hittiresepti uunifeta paprikalla ja tomaateilla saa savuisen säväyksen savupaprikajauheesta sekä omenaista aromia, kun lorautat joukkoon siideriä. Kokonaisuus maistuu niin pastan kuin pitaleivänkin parina. Jos paprikan ja suolaisen juuston liitto kutkuttelee makuhermoja, nappaa samalla reseptit myös juustolla täytettyihin paprikoihin, joissa yhdistyvät halloumi, emmental ja ricotta, sekä fetasalaattiin.

Keskiviikko: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Joko olet testannut suolaisia pannukakkuja? Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna täyttävät vatsat varmasti. Raastettu kesäkurpitsa antaa pannarille mehukkuutta ja Lähi-idän keittiöistä tuttu muhammara eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehty tahna paahteista makua. Lisukkeeksi sopii myös grillattu paprika-aurinkokuivattu-tomaattihummus sekä marinoidut paprikat.

Torstai: Paahdettu kasvissosekeitto

Paahdettu kasvissosekeitto nostaa sosesopat luksusluokkaan! Paprikat, tomaatit ja sipulit saavat ensin paahtua uunissa, jolloin kasvisten maku syvenee ja muuttuu täyteläisemmäksi. Sitten ainekset kiehautetaan kattilassa nesteen kanssa ja surautetaan samettisen pehmeäksi.

Ruokaisia sosekeittoja kannattaa kirjata ylös reseptilistaan samalla useampikin omaa arkea helpottamaan. Tomaatti-linssikeitto ja neljän raaka-aineen bataattisosekeitto toimivat taatusti.

Paprikareseptit viikonloppuun Perjantai: Chili con quorn

Chili con quorn on klassikkoruoan maukas kasvisversio. Pavuilla, pakastequorn-sieniproteiinirouheella ja paprikoilla höystetty mausteinen kastike toimii niin riisin kuin itse tehtyjen nachojen kera. Talleta reseptipankkiisi myös perinteinen meksikolainen chili con carne.

Lauantai: Ratatouille

Ratatouille on syystä klassikko! Ranskalainen kasvispata yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut herkulliseksi ateriaksi, joka maistuu niin riisin, leivän kuin muidenkin ruokien kera. Jos pataruoka tuntuu kesäpäivään turhan tuhdilta, leivo ratatouillesta tutut maut piiraaksi. Vegaaninen kasvispiirakka maistuu taivaallisesta yrttisen persillade-mausteöljyn parina. Myös kolmen raaka-aineen yrttiöljy toimii varmasti!

Sunnuntai: Makkarapelti

Makkarapelti on perinteisen pyttipannun ylellisempi versio. Lenkkimakkaran sijaan perunoiden kanssa paistuvat raakamakkarat sekä sesongin kasvikset, kuten paprika. Ohje neuvoo paistamaan raaka-aineet uunipellillä uunissa, mutta kesäpäivänä kokkaus onnistuu kätevästi myös muurikalla. Grillatut paprika-makkaravartaat ovat myös oiva pari kylmän oluen rinnalle.

Jälkiruoaksi valmistuu simppeli mutta maukas raparperi-rahkapiirakka mummon ohjeella.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 29 – raikkaat paprikareseptit koko viikoksi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.