Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

5 marinadia

Silloin kun on aika grillata, on kiva valmistaa marinadi itse. Näiden viiden marinadin joukosta löydät ohjeet joka makuun. Poimi maukkaat marinadit niin lihalle, broilerille, kalalle kuin kasviksillekin.

Ainekset

Jogurttimarinadi lampaanlihalle ja broilerille:

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • ½ dl öljyä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä tai 1-2 rkl rakuunaa
  • 1 tl inkivääriä
  • mustapippuria

Tomaattinen marinadi kyljyksille ja naudanlihalle:

  • 1 tlk tomaattipyreetä
  • ½ dl sweet chili -kastiketta
  • ¼ dl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • (ripaus fariinisokeria)

Sitruuna-yrttimarinadi kalalle:

  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ dl hienonnettua ruohosipulia, basilikaa, kirveliä tai tilliä
  • musta- tai valkopippuria

Yrttinen marinadi broilerille:

  • 1-2 sitruunan mehu
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl Provencen yrttisekoitusta (tai timjamia, rosmariinia, rakuunaa ja basilikaa)
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • mustapippuria

Yrttiöljy kasviksille:

  • ½-1 dl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2-5 valkosipulinkynttä, persiljaa tai basilikaa
  • ½-1 rkl valko- tai omena- tai balsamietikkaa
  • yrttisuolaa

Valmistusohje

Jogurttimarinadi lampaanlihalle ja broilerille: Sekoita 2 dl maustamatonta jogurttia ja 1/2 dl öljyä. Lisää 1-2 rkl sitruunamehua, 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä tai 1-2 rkl rakuunaa, 1 tl inkivääriä sekä mustapippuria maun mukaan.

Tomaattinen marinadi kyljyksille ja naudanlihalle: Sekoita keskenään 1 tölkki tomaattipyreetä, 1/2 dl sweet chili -kastiketta ja 1/4 dl soijakastiketta sekä mustapippuria maun mukaan. Jos käytät marinadia kyljyksille, lisää ripaus fariinisokeria.

Sitruuna-yrttimarinadi kalalle: Sekoita 1/2 dl rypsiöljyä, 2 rkl sitruunamehua, 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia, basilikaa, kirveliä tai tilliä sekä musta- tai valkopippuria maun mukaan. Anna kalaviipaleiden maustua pari tuntia ennen grillaamista tai muurinpohjapannulla paistamista.

Yrttimarinadi broilerille: Sekoita 1-2 sitruunan mehu, 1 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä, 1 hienonnettu sipuli, 1 murskattu valkosipulinkynsi, 1 rkl Provencen yrttisekoitusta (tai yhteensä vastaava määrä timjamia, rosmariinia, rakuunaa ja basilikaa) ja 1 tl paprikaa sekä mustapippuria maun mukaan. Marinoi broileria noin 12 tuntia jääkaapissa, kääntele välillä. Kypsennä uunissa noin 225 asteessa.

Yrttiöljy kasviksille: Sekoita 1/2-1 dl oliivi- tai rypsiöljyä, 2-5 valkosipulinkynttä tai 2-5 rkl persiljaa tai basilikaa, 1/2-1 rkl valko-, omena- tai balsamietikkaa sekä maun mukaan yrttisuolaa. Kaada kastike lämpimien keitettyjen papujen tai höyrytettyjen kasvissuikaleiden päälle. Anna maustua muutaman tunnin ajan. Jos marinoit pidempään, käytä etikkaa niukemmin.

Katso lisää maukkaita marinadeja: Grilliruoan parhaat mausteet: paras marinadi ja parhaat kastikkeet


Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 marinadia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.