Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinikinkku

Appelsiinikinkku saa tässä ohjeessa pinnalleen makujen ilotulituksen: appelsiinihilloa, sinappia, sipulia ja inkivääriä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
24  annosta

Ainekset

Appelsiinikinkku

  • 6 kg suolattua kinkkua

pinnalle:

  • 1 sipuli
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl voita
  • 2 dl appelsiinihilloa tai mangochutney-säilykettä
  • 2 rkl sinappia
  • mausteneilikoita

Valmistusohje

Appelsiinikinkku valmistuu helposti näin: Appelsiinikinkku

  1. Huuhdo kinkku. Tee kamaraan reikä ja työnnä reikään paistomittari. Kypsennä kinkku 100-125-asteisen uunin alatasolla kunnes mittari osoittaa sisälämpötilaksi noin 80 astetta. Kypsyminen vie noin 75 minuuttia/kg, 6 kilon kinkku noin 7 tuntia.
  2. Nosta kinkku uunista. Poista nahka ja rasva pinnalta.
  3. Silppua sipuli ja inkivääri. Kuullota ne rasvassa. Sekoita kuorrutusainekset ja peitä pinta seoksella. Pistele koristeeksi neilikoita.

Vinkki: Tehosta kinkun kuorrutteen makua ja tarjoa appelsiinikinkku appelsiinilla maustetun kastikkeen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet pestolla kuorrutetun pikkukinkun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinikinkku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.