Appelsiinikinkku
Appelsiinikinkku saa tässä ohjeessa pinnalleen makujen ilotulituksen: appelsiinihilloa, sinappia, sipulia ja inkivääriä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Maidoton
Ainekset
Appelsiinikinkku
- 6 kg suolattua kinkkua
pinnalle:
- 1 sipuli
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl voita
- 2 dl appelsiinihilloa tai mangochutney-säilykettä
- 2 rkl sinappia
- mausteneilikoita
Valmistusohje
Appelsiinikinkku valmistuu helposti näin: Appelsiinikinkku
- Huuhdo kinkku. Tee kamaraan reikä ja työnnä reikään paistomittari. Kypsennä kinkku 100-125-asteisen uunin alatasolla kunnes mittari osoittaa sisälämpötilaksi noin 80 astetta. Kypsyminen vie noin 75 minuuttia/kg, 6 kilon kinkku noin 7 tuntia.
- Nosta kinkku uunista. Poista nahka ja rasva pinnalta.
- Silppua sipuli ja inkivääri. Kuullota ne rasvassa. Sekoita kuorrutusainekset ja peitä pinta seoksella. Pistele koristeeksi neilikoita.
Vinkki: Tehosta kinkun kuorrutteen makua ja tarjoa appelsiinikinkku appelsiinilla maustetun kastikkeen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin teet pestolla kuorrutetun pikkukinkun
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinikinkku