Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileripiiras

Broileripiiras sopii sekä gluteenittomaan että maidottomaan ruokavalioon. Piirakan mehevä täyte tehdään broilerista, raastetuista juureksista ja viimeistellään kirsikkatomaattiviipaleilla.

Ainekset

pohja:

  • 2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
  • 0.5 dl soijajauhoja
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 0.5 tl leivinjauhetta
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0,5-1 dl vettä

täyte:

  • 350 g broilerin rintafileetä tai suikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 sipulia varsineen tai nippu kevätsipulia
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g porkkanaa
  • 2.5 dl soijakermaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1.5 dl soijajauhoja
  • 1-2 rkl currya
  • 2-3 tl yrttisekoitusta
  • veitsenkärjellinen cayennepippuria
  • 1-1 ½ rkl soijakastiketta
  • 100 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohje

Broileripiiras

  • 6 palaa
  • valmistusaika noin 1 tunti

 

  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet, lisää öljy ja sekoita murumaiseksi.
  2. Lisää vesi ja painele taikina kostutetuin käsin öljytyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm tai suorakaide 20 x 30 cm.
  3. Puhdista kasvikset, pilko sipuli, raasta juurekset, viipaloi tomaatit.
  4. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä, lisää suikaloitu liha ja kypsennä kauttaaltaan. Mausta soijakastikkeella.
  5. Lisää juuresraasteet, kypsennä kymmenisen minuuttia ja kaada piirakkapohjalle.
  6. Sekoita soijakerma, vesi, soijajauho sekä mausteet ja kaada täytteen päälle. Koristele kirsikkatomaattiviipaleilla.
  7. Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita: Broileripiirakka Parsakaalipiirakka Vihreä piiras Ruoka.fi: Gluteeniton sienipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileripiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.