Broileripiiras
Broileripiiras sopii sekä gluteenittomaan että maidottomaan ruokavalioon. Piirakan mehevä täyte tehdään broilerista, raastetuista juureksista ja viimeistellään kirsikkatomaattiviipaleilla.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
pohja:
- 2 dl gluteenitonta leipäjauhoseosta
- 0.5 dl soijajauhoja
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl rypsiöljyä
- 0,5-1 dl vettä
täyte:
- 350 g broilerin rintafileetä tai suikaleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 sipulia varsineen tai nippu kevätsipulia
- 200 g palsternakkaa
- 200 g porkkanaa
- 2.5 dl soijakermaa
- 0.5 dl vettä
- 1.5 dl soijajauhoja
- 1-2 rkl currya
- 2-3 tl yrttisekoitusta
- veitsenkärjellinen cayennepippuria
- 1-1 ½ rkl soijakastiketta
- 100 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Broileripiiras
- 6 palaa
- valmistusaika noin 1 tunti
- Sekoita pohjataikinan kuivat aineet, lisää öljy ja sekoita murumaiseksi.
- Lisää vesi ja painele taikina kostutetuin käsin öljytyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25 cm tai suorakaide 20 x 30 cm.
- Puhdista kasvikset, pilko sipuli, raasta juurekset, viipaloi tomaatit.
- Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä, lisää suikaloitu liha ja kypsennä kauttaaltaan. Mausta soijakastikkeella.
- Lisää juuresraasteet, kypsennä kymmenisen minuuttia ja kaada piirakkapohjalle.
- Sekoita soijakerma, vesi, soijajauho sekä mausteet ja kaada täytteen päälle. Koristele kirsikkatomaattiviipaleilla.
- Paista 200 asteessa 25-35 minuuttia kunnes täyte hyytyy ja saa kauniin värin. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Kokeile myös muita suolaisia piirakoita: Broileripiirakka Parsakaalipiirakka Vihreä piiras Ruoka.fi: Gluteeniton sienipiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broileripiiras