Hunajaiset vuokasämpylät
Hunajaiset vuokasämpylät saavat rouheista rakennetta hasselpähkinöistä. Mehevät sämpylät ovat parhaimmillaan leipomispäivänä, joten ylimääräiset kannattaa pakastaa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Hunajaiset vuokasämpylät:
- 25 g hiivaa
- 3.5 dl haaleaa vettä
- 5 dl gluteenittomia jauhoja
- 50 g hasselpähkinärouhetta
- 0.5 tl suolaa
- 2 dl hunajaa
Valmistusohje
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva ja hunaja, lisää muut aineet ja sekoita taikina kertaalleen kunnolla. Anna kohota jääkaapissa leivinliinalla peitettynä noin tunnin ajan.
- Voitele pienet foliovuoat ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Lusikoi taikinaa varovasti uunipellille aseteltuihin vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat nopeasti ja menettävät mehevyytensä. Pakasta ne sämpylät, joita ei syödä leipomispäivänä.
Katso myös: Gluteeniton leipä x 8
Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat sämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajaiset vuokasämpylät