Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajaiset vuokasämpylät

Hunajaiset vuokasämpylät saavat rouheista rakennetta hasselpähkinöistä. Mehevät sämpylät ovat parhaimmillaan leipomispäivänä, joten ylimääräiset kannattaa pakastaa.

Ainekset

Hunajaiset vuokasämpylät:

  • 25 g hiivaa
  • 3.5 dl haaleaa vettä
  • 5 dl gluteenittomia jauhoja
  • 50 g hasselpähkinärouhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl hunajaa

Valmistusohje

 

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Liuota joukkoon hiiva ja hunaja, lisää muut aineet ja sekoita taikina kertaalleen kunnolla. Anna kohota jääkaapissa leivinliinalla peitettynä noin tunnin ajan.
  2. Voitele pienet foliovuoat ja jauhota gluteenittomilla jauhoilla. Lusikoi taikinaa varovasti uunipellille aseteltuihin vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  3. Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat nopeasti ja menettävät mehevyytensä. Pakasta ne sämpylät, joita ei syödä leipomispäivänä.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajaiset vuokasämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.