Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hyydytetty savuporokakku

Hyydytetty savuporokakku on noutopöytien hurmaava ja näyttävä herkku. Savuporokakun tehdään helposti ja maukkaasti hapankorpusta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Hyydytetty savuporokakku

  • 150-200 g kylmäsavustettua poronpaistia
  • 3 liivatetta
  • 100 g hapankorppuja
  • 3 dl lihalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl smetanaa
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl Dijonin sinappia
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • vihreää salaattia, punasikuria
  • savuporoviipaleita

Valmistusohje

Hyydytetty savuporokakku valmistuu näin:

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Kostuta hapankorput noin 2 dl:ssa lihalientä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja smetana vaahdoksi. Leikkaa poronpaisti hyvin pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna 1 dl lihalientä. Purista liivatteista liotusvesi pois ja liuota liivatteet kuumaan liemeen. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita kerma- ja smetanavaahto keskenään ja lisää joukkoon hienoksi leikattu persilja, poronpaistikuutiot ja liivate-lihaliemi. Maustasinapilla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
  5. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka lihaliemessä pehmitetyillä hapankorpuilla. Aseta hapankorppuja myös pystyyn vähän limittäin vuoan reunaan. Täytä savuporomassalla ja laita hyytymään jääkaappiin.
  6. Irrota hyydytetty savuporokakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele erilaisilla salaatinlehdillä.

Katso myös: Noutopöydän suolaiset suupalat

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Noutopöydän menu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hyydytetty savuporokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.