Hyydytetty savuporokakku
Hyydytetty savuporokakku on noutopöytien hurmaava ja näyttävä herkku. Savuporokakun tehdään helposti ja maukkaasti hapankorpusta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Hyydytetty savuporokakku
- 150-200 g kylmäsavustettua poronpaistia
- 3 liivatetta
- 100 g hapankorppuja
- 3 dl lihalientä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl smetanaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl Dijonin sinappia
- ½ tl vastajauhettua valkopippuria
Koristeluun
- vihreää salaattia, punasikuria
- savuporoviipaleita
Valmistusohje
Hyydytetty savuporokakku valmistuu näin:
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Kostuta hapankorput noin 2 dl:ssa lihalientä. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja smetana vaahdoksi. Leikkaa poronpaisti hyvin pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna 1 dl lihalientä. Purista liivatteista liotusvesi pois ja liuota liivatteet kuumaan liemeen. Anna jäähtyä.
- Sekoita kerma- ja smetanavaahto keskenään ja lisää joukkoon hienoksi leikattu persilja, poronpaistikuutiot ja liivate-lihaliemi. Maustasinapilla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoinen irtopohjavuoka lihaliemessä pehmitetyillä hapankorpuilla. Aseta hapankorppuja myös pystyyn vähän limittäin vuoan reunaan. Täytä savuporomassalla ja laita hyytymään jääkaappiin.
- Irrota hyydytetty savuporokakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele erilaisilla salaatinlehdillä.
Katso myös: Noutopöydän suolaiset suupalat
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Noutopöydän menu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hyydytetty savuporokakku