Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hyydytetty kalavoileipäkakku

Hyydytetty kalavoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Kakun merellisiä makuja tyynnyttää lempeä avokado. Voileipäkakun avokadokerroksen voi mädin sijaan peittää myös katkaravuilla. Kun käytät vähälaktoosisia tuotteita, herkullinen kakku sopii tarjottavaksi myös laktoosi-intoleranssista kärsiville.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Hyydytetty kalavoileipäkakku, pohja

  • 150 g hapankorppuja
  • 75 g voita tai margariinia

Hyydytetty kalavoileipäkakku, kostutus

  • 1 dl maitoa

Hyydytetty kalavoileipäkakku, täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 150 g kylmäsavukirjolohta
  • 100 g purjoa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • ½ tl sitruunapippuria
  • (sitruunamehua)
  • 2 prk raejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa

Hyydytetty kalavoileipäkakku, koristelu

  • katkarapuja
  • keitettyjä kananmunia

Valmistusohje

Hyydytetty kalavoileipäkakku tehdään helposti näin:

  1. Hienonna hapankorput ja sekoita pehmeän voin tai margariinin kanssa. Peitä irtopohjaisen, läpimitaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun, esimerkiksi matalaan Aalto-maljaan. Painele leipäseos pohjalle. Kostuta maidolla.
  2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Hienonna kirjolohi ja purjo. Purista liivatelehdistä vesi pois, heitä liotusvesi pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada täyte pohjalle ja peitä kevyesti foliolla.
  3. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele hyydytetty kalavoileipäkakku katkaravuilla, kananmunan viipaleilla tai parsannupuilla.
  • Ohje: Minna Torikka, Vantaa

Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään savulohi-voileipätorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hyydytetty kalavoileipäkakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.