Hyydytetty kalavoileipäkakku
Hyydytetty kalavoileipäkakku on nappivalinta juhlapöytään. Kakun merellisiä makuja tyynnyttää lempeä avokado. Voileipäkakun avokadokerroksen voi mädin sijaan peittää myös katkaravuilla. Kun käytät vähälaktoosisia tuotteita, herkullinen kakku sopii tarjottavaksi myös laktoosi-intoleranssista kärsiville.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Hyydytetty kalavoileipäkakku, pohja
- 150 g hapankorppuja
- 75 g voita tai margariinia
Hyydytetty kalavoileipäkakku, kostutus
- 1 dl maitoa
Hyydytetty kalavoileipäkakku, täyte
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 150 g kylmäsavukirjolohta
- 100 g purjoa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- ½ tl sitruunapippuria
- (sitruunamehua)
- 2 prk raejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Hyydytetty kalavoileipäkakku, koristelu
- katkarapuja
- keitettyjä kananmunia
Valmistusohje
Hyydytetty kalavoileipäkakku tehdään helposti näin:
- Hienonna hapankorput ja sekoita pehmeän voin tai margariinin kanssa. Peitä irtopohjaisen, läpimitaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla tai kelmulla vuorattuun, esimerkiksi matalaan Aalto-maljaan. Painele leipäseos pohjalle. Kostuta maidolla.
- Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Hienonna kirjolohi ja purjo. Purista liivatelehdistä vesi pois, heitä liotusvesi pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu kerma. Kaada täyte pohjalle ja peitä kevyesti foliolla.
- Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele hyydytetty kalavoileipäkakku katkaravuilla, kananmunan viipaleilla tai parsannupuilla.
- Ohje: Minna Torikka, Vantaa
Lue myös: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään savulohi-voileipätorttu
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hyydytetty kalavoileipäkakku