Israelilainen suklaakakku
- Kasvis
Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 150 g tummaa suklaata
- 140 g unikonsiemeniä
- 5 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl konjakkia
- 0.8 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
kuorrutus:
- 100 g tummaa suklaata
- 2 dl kermaa
- (1 rkl unikonsiemeniä)
Valmistusohje
- Sulata rasva ja suklaa. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun ja mieluimmin irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
- Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
- Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori.
- Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia.
- ”Kun sisareni ensimmäistä kertaa valmisti tämän kakun, hän lähetti veljeni kauppaan ostamaan kakun tarvikkeet. Kun me muut tulimme kotiin, leijaili kodissa ihana tuoksu. Siskoni esitteli leipomaansa kakkua ja veljeni selitti väliin, että aineetkin maksoivat melkein satasen. Äiti ihmetteli, että ei ohjeessa voi olla 140 g unikonsiemeniä, sillä sehän on mauste: ’Olet varmaan katsonut väärin ohjeesta!’ No, siinä sitä kakkua maisteltiin ja kehuttiin. Se oli tosi hyvää ja maultaan niin vahvaa, että kakusta riittää 10-15:lle. Sen jälkeen meillä on aina ollut tätä kakkua kaikissa juhlissa ja vieraat ovat ihastuneet sen makuun.”
- Ohje: Lea Soranta, Toivala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Israelilainen suklaakakku
Tuleeko jauhoja tosiaan vain 0.8 dl ?
Kyllä 🙂