Janssoninkiusaus
Janssoninkiusausta kannattaa tehdä kerralla reilusti, sillä janssoninkiusaus maistuu myös mainiosti seuraavana päivänä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Janssoninkiusaus:
- 2.5 kg perunoita
- 4-6 sipulia (300 g)
- 250 g anjovisfileitä
- noin 1 l kevytkermaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja sipulit. Suikaloi perunat kylmään veteen. Hienonna sipulit. Sipulit voi kuullottaa.
- Laita kuivaksi valutettuja perunasuikaleita, sipulia ja anjovista kerroksittain voideltuihin uunivuokiin. Kaada puolet anjovisliemellä maustetusta kermasta päälle.
- Kypsennä janssonin kiusausta ensin 200-225 asteessa, kunnes perunat saavat vähän väriä. Lisää kermaa ja anjovislientä silloin tällöin ja alenna lämpötilaa 160-175 asteeseen. Janssoninkiusaus kypsyy 45-60 minuutissa, mutta sitä voidaan pitää miedommassa lämmössä pitempään.
- Samaan tapaan voit valmistaa kinkkukiusausta: 1 kg perunaa, 150 g sipulia, 200 g palvikinkkua ja 3-4 dl kermaa (5 annosta).
Kommentoi
Kommentoi juttua: Janssoninkiusaus