Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauheliha-perunavuoka

Jauheliha-perunavuoka on maistuva arkiruoka, johon sipuli ja paprika tuovat lisämakua. Vuoan kruunaa väleihin ladottava juustoraaste.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jauheliha-perunavuoka

  • 500 g jauhelihaa
  • 1-2 sipulia
  • 1-2 paprikaa
  • suolaa, pippuria
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 kg perunoita
  • juustoraastetta
  • 3 dl maitoa

Valmistusohje

Jauheliha-perunavuoka tehdään näin:

  1. Kuori sipuli ja hienonna se. Huuhtele paprika ja paloittele. Paahda jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja paloiteltu paprika. Mausta seos suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  2. Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uunivuoka voilla tai margariinilla ja lado pohjalle kerros perunaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Peitä perunakerros jauhelihaseoksella. Ripota päälle juustoraastetta. Jatka samaan tapaan kerroksittain ja lado päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valele ruoka maidolla.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Loppuvaiheessa voit pitää vuoan peittona alumiinifoliota, etteivät perunat ruskistu liikaa.
  5. Tarjoa jauheliha-perunavuoka raikkaan salaatiin ja tuoreen leivän kanssa.

Vinkki: Valitse oikea jauheliha oikeaan ruokaan – katso parhaat vinkit!

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään savukalakiusaus

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauheliha-perunavuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.