Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaurateeleivät ilman munaa

Kaurateeleivät ilman munaa onnistuvat tällä reseptillä. Nauti kaurateeleivät vastapaistettuna vaikkapa teekupposen ja hillon kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kaurateeleivät ilman munaa

  • 3 dl isoja kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • ½ rkl sokeria (halutessasi)
  • 2 dl maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kaurateeleivät ilman munaa valmistuvat näin:

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja öljy. Jaa löysähkö taikina leivinpaperille kolmeen osaan ja taputtele niistä jauhotetuin käsin 3 litteää, pyöreää leipää (halkaisijaltaan noin 15 cm) tai kuusi pienempää. Tasoita teeleipien  reunat.
  2. Paista leipiä 225 asteessa 10-15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Kaurateeleivät ilman munaa maistuvat tuoreina esimerkiksi hyvän haudutetun teen, voin ja kirsikka- tai kriikunahillon kanssa.

Vinkit:

  • Käytä diabeetikon kauraleipään hiivaleipäjauhoja ja jätä sokeri pois.
  • Käytä laktoosittomaan kauraleipään nesteeksi Hyla-maitoa tai 2 dl vettä ja 0,4 dl Hyla-maitojauhetta tai 2 dl vettä ja 1 dl emmentaljuustoraastetta.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot skonssit  eli teeleivät englantilaisittain


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaurateeleivät ilman munaa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.