Reseptit

Keltainen keitto

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 kpl palsternakkaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 kpl bataattia
  • 2 kpl Rosamunda-perunaa
  • purjon valkea osa
  • öljyä
  • tai muuta rasvaa
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • 1.5 l vettä
  • kanafondia
  • tai kanaliemikuutio
  • tai suolaa
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 1 kpl banaania
  • 2 dl kookosmaitoa
  • tai ruokakermaa
  • valkopippuria
  • tilkka sitruunamehua

koristeeksi:

  • herneenversoja
  • tai yrtin oksa

Valmistusohje

Keltainen keitto

 

  1. Kuori ja lohko juurekset. Halkaise, huuhdo ja silppua purjo.
  2. Kuullota purjosilppu öljyssä. Lisää joukkoon currytahna, vesi ja fondi, kanaliemi tai suola. Lisää joukkoon juurekset ja keitä kypsiksi noin puoli tuntia. Lisää joukkoon banaani, appelsiinimehu ja kookosmaito. Banaani tuo keittoon lisää sakeutta ja makeaa eksoottista makua. Soseuta keitto.
  3. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa, pippuria ja sitruunamehua.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Keltainen keitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.