Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kirjolohipiirakka

Kirjolohipiirakka syntyy helposti ja nopeasti pakastealtaan valmistaikinasta. Täytteessä maistuu kananmuna, kirjolohi ja tilli.

Ainekset

Kirjolohipiirakka

  • 500 g valmista voi- tai lehtitaikinaa
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl tilliä
  • hiven suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • noin 250 g kirjolohta

voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

Kirjolohipiirakka leivotaan näin:

  1. Keitä kananmunat koviksi. Laita kylmään veteen, kuori ja viipaloi tai hakkaa hienoksi. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, noin 10 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta.
  2. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy ja levitä levyn toiselle puoliskolle kerros riisiä, kananmunaa, hienonnettua tilliä, suikaloitua kirjolohta ja mausteeksi sitruunapippuria. Laita päälle toinen samanlainen kerros siten, että täyte vähän kapenee ylöspäin. Jos haluat piirakkaan mehevyyttä, valuta kostukkeeksi sulatettua voita tai margariinia.
  3. Voitele taikinan reunat, käännä toinen puoli taikinaa kanneksi. Sulje reunat huolellisesti. Jos taikinaa jää, tee siitä muutama koriste piirakan päälle, voitele piirakka munalla, kiinnitä koristeet ja voitele uudelleen. Pidä viileässä paistohetkeen asti.
  4. Pistele haarukalla ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kirjolohipiirakka on kypsä myös pohjasta.

Vinkki: Keitä kirjolohen ruodoista maukas, tiivis kalaliemi, lisää siihen hienonnettua tilliä ja tarjota piirakan kanssa.

Katso myös: Tulinen lohipiirakka

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirjolohipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.