Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kolmen juuston lasagne

Tätä lasagnea ei juustonystävä voi ohittaa. Sinihome-, emmental- ja parmesaanijuusto aateloivat lasagnen viikonlopun luksusherkuksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Lasagnen täyte:

  • 500 g pieniä kesäkurpitsoja
  • 400 g herkkusieniä tai muita sieniä
  • 1 dl sipulinvarsia tai purjoa
  • öljyä
  • 1 tl suolaa tai kasvisfondia
  • valkopippuria

Juustokastike:

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 150 g sinihomejuustomurua
  • 100 g emmentaljuustoraastetta
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 3 kananmunaa

vuokaan:

  • 1 rkl öljyä
  • 400 g tuoreita tai esikeitettyjä lasagnelevyjä

Valmistusohje

Kolmen juuston kasvislasagne tehdään helposti näin:

Tuorepastan ohje.

  1. Halkaise kesäkurpitsat ja koverra lusikalla siemenet pois. Kuutioi kesäkurpitsat ja sienet. Silppua sipulin varret tai purjo. Kuullota ainekset öljyssä. Lisää mausteet.
  2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta muutama minuutti ja lisää juustoraasteet.
  3. Sekoita joukkoon munat.
  4. Voitele laakea, mieluiten suorareunainen uunivuoka öljyllä. Leikkaa tuore lasagne sopivankokoisiksi paloiksi. Jos käytät kuivapastaa, tarkista pakkauksen ohjeesta, pitääkö levyt keittää ennen käyttöä. Tulos on usein mehevämpi, jos levyjä pehmentää keittämällä.
  5. Lusikoi pohjalle kerros kastiketta. Lado päälle kerros pastalevyjä sekä näiden päälle täytettä ja kastiketta. Jatka kerroksittain, kunnes vuoka on täynnä. Ruoka kuohuu helposti kypsyessään, joten älä täytä vuokaa ääriään myöten. Kypsennä lasagnea 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes pinta saa hyvän värin.

Muita herkullisia pastaruokien ohjeita:

Kasvispasta

Sienitäytteiset cannelonit

Täysjyväpastaa ja pinaattikastiketta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kolmen juuston lasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.