Kolmen juuston lasagne
Tätä lasagnea ei juustonystävä voi ohittaa. Sinihome-, emmental- ja parmesaanijuusto aateloivat lasagnen viikonlopun luksusherkuksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Lasagnen täyte:
- 500 g pieniä kesäkurpitsoja
- 400 g herkkusieniä tai muita sieniä
- 1 dl sipulinvarsia tai purjoa
- öljyä
- 1 tl suolaa tai kasvisfondia
- valkopippuria
Juustokastike:
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8 dl maitoa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- ¼ tl muskottipähkinää
- 150 g sinihomejuustomurua
- 100 g emmentaljuustoraastetta
- 50 g parmesaaniraastetta
- 3 kananmunaa
vuokaan:
- 1 rkl öljyä
- 400 g tuoreita tai esikeitettyjä lasagnelevyjä
Valmistusohje
Kolmen juuston kasvislasagne tehdään helposti näin:
- Halkaise kesäkurpitsat ja koverra lusikalla siemenet pois. Kuutioi kesäkurpitsat ja sienet. Silppua sipulin varret tai purjo. Kuullota ainekset öljyssä. Lisää mausteet.
- Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Hauduta kastiketta muutama minuutti ja lisää juustoraasteet.
- Sekoita joukkoon munat.
- Voitele laakea, mieluiten suorareunainen uunivuoka öljyllä. Leikkaa tuore lasagne sopivankokoisiksi paloiksi. Jos käytät kuivapastaa, tarkista pakkauksen ohjeesta, pitääkö levyt keittää ennen käyttöä. Tulos on usein mehevämpi, jos levyjä pehmentää keittämällä.
- Lusikoi pohjalle kerros kastiketta. Lado päälle kerros pastalevyjä sekä näiden päälle täytettä ja kastiketta. Jatka kerroksittain, kunnes vuoka on täynnä. Ruoka kuohuu helposti kypsyessään, joten älä täytä vuokaa ääriään myöten. Kypsennä lasagnea 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kunnes pinta saa hyvän värin.
Muita herkullisia pastaruokien ohjeita:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kolmen juuston lasagne