Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Korvasienikeitto

Korvasienikeitto on alkukesän herkku. Korvasienet vaativat huolellisen käsittelyn, mutta niistä syntyy herkullinen soppa. Tämä pehemänmakuinen korvasienikeitto pyöristyy samettiseksi kermalla ja sulatejuustolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Korvasienikeitto:

  • noin 80 g kuivattuja korvasieniä
  • 4 keskikokoista sipulia
  • öljyä ja Oivariinia
  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 1.5 l kasvis- tai lihalientä
  • 300 g maustamatonta sulatejuustoa
  • 2 dl ruokakermaa

Pinnalle:

  • persiljaa

Valmistusohje

Korvasienikeitto: aloita valmistelu korvasienten käsittelystä:

1. Liota rapeiksi kuivatut korvasienet vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10 g sieniä ja 2 dl vettä eli 80 g sieniä ja vähintään 1,6 l vettä). Kaada liotusvesi pois ja keitä sienet vielä vähintään 5 minuuttia kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä). Huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä. Korvasienien liotus- ja keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa. Valuta sienet ja hakkaa ne hienoksi silpuksi.

Keitto valmistuu käsitellyistä sienistä helposti:

2. Kuori ja leikkaa sipulit hienoksi silpuksi. Kuumenna rasva ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Kuumenna eri pannussa tilkka öljyä ja kääntele siinä korvasieniä. Ripottele korvasienien päälle vehnäjauhoja ja kuumenna. Lisää kuullotetut sipulit, kasviliemi, sulatejuusto ja kerma. Anna korvasienikeiton kiehahtaa ja hautua pehmeäksi.

3. Tarkista suolaisuus. Koristele korvasienikeitto persiljalla.

Lue myös: Käsittele korvasienet oikein – ryöppäys ei riitä poistamaan myrkkyjä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Korvasienikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.