Reseptit

Laktoosittomat joulupiparit

Ainekset

  • 100 g siirappia (0,75 dl)
  • 3 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1.5 tl neilikkaa
  • 2 tl pomeranssinkuorta
  • 250 g laktoositonta margariinia
  • 2.3 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl soodaa

Valmistusohje

Laktoosittomat joulupiparit
  1. Sekoita kattilassa siirappi, kaneli, inkivääri, neilikka ja pomeranssinkuori. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna ja jäähtynyt maustesiirappi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
  3. Anna taikinan olla viileässä yön yli.
  4. Taputtele taikina käsissä palloksi, paina litteäksi ja kauli jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla kuvioita ja paista piparit noin 200 asteessa kauniin ruskeiksi.
  • Näistä pipareista tulee aika mureita, joten tämä taikina ei sovi piparkakkutalon valmistamiseen eikä pikkulasten kaulittavaksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Laktoosittomat joulupiparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.