Lammaspaisti
Lammaspaisti maustuu klassisesti yrteillä ja valkosipulilla. Paisti kannattaa maustaa jo edellisenä päivänä, jotta mausteet ehtivät imeytyä lihaan. Lammaspaistista tulee herkullisen valkosipulinen, kun teet lihan pintaan pieniä viiltoja ja työnnät niihin valkosipulinkynsiä. Lammaspaisti kypsyy meheväksi miedossa uunin lämmössä, noin 150 asteessa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Lammaspaisti
- 2-3 kg lammaspaisti
- 1 kpl valkosipuli
- timjamia
- rosmariinia
- minttua
- suolaa
- 1-2 rkl öljyä
Valmistusohje
Lammaspaisti valmistuu näin:
- Hienonna runsaasti mausteyrttejä öljytilkkaan ja hiero mausteseos lammaspaistin pintaan. Irrota valkosipulista kynnet, halkaise ne ja työnnä pieniin, paistiin pintaan viillettyihin koloihin. Jos lampaanpaisti on luuton, sido se. Peitä paisti kelmulla ja anna maustua vaikka seuraavaan päivään viileässä.
- Ota paisti ajoissa huoneenlämpöön. Laita uunivuokaan, ritilälle tai pannuun rosmariinin, timjamin tai mintun varsia ja nosta lammaspaisti yrttien päälle. Paina paistin paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari siten, että se ei ota luuhun kiinni. Kypsennä 125-150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 65-70 astetta. Kiedo kypsä lammaspaisti folioon ainakin 15 minuutiksi ennen leikkaamista.
Katso lisää lammasreseptejä:
Karitsanpaisti Marokkolainen lammas Yrttikuorrutettu karitsankruunu Valkosipulikastike lampaalle
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pääsiäismenu modernin baabuskan tapaan – kokeile pashakääretorttua ja suussa sulavia hatsapuripiirakoita
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspaisti
Ihan turha resepti